ÄKS

Mielipide Pentti Salminen: Poliittiset harhakuvat

10.12.2019 15:06 (muokattu 10.12.2019 15:08)

Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomen tiedottaja Sari Haapamäen kirjoitus Sisiksen Vierailija -palstalla   3.12. paljastaa viestinnän raadollisen tarkoitushakuisuuden. ”Niin on, jos siltä näyttää” –oivallusta hyödyntäen pannaan asiat näyttämään halutulla tavalla. Näin huuhaakin jalostuu todeksi.

Hänen kirjoituksessa olisi paljonkin kommentoitavaa, mutta pitäydyn ilmeiseen pääkohtaan. Haapamäen mielestä Antti Rinne huonoa moraalia osoittaen kyykytti Paateroa ja erotti hänet, koska Paatero on nainen. Tällaista kuvaahan meille totuutena markkinoidaan. Ja tähänhän me huonossa huudossa olevasta Rinteestä innokkaasti uskomme.

Mutta mutta. Iltalehden (IL) mukaan Rinne itse ei olisi halunnut erottaa Paateroa. Lehden mukaan Keskustan puheenjohtaja Kulmuni (nainen) ilmoitti Rinteelle. että Paateron on erottava, mutta Rinne voisi jatkaa pääministerinä. Tämä kuva vahvistuu Keskustan salaisesta viestittelyketjusta, jonka IL oli saanut haltuunsa. Siinä 29.11. klo 11.12 julkaisemassaan viestissä Juha Sipilä kirjoitti:”Nyt olisi loogista Paateron ero. Uskon, että sillä pöytä putsaantuu. Muuten soppa syvenee. Toivottavasti meidän ministerit tietävät, mitä Rinne tiedottaa.” Paatero erosi samana päivänä.

Paateron eron jälkeen Keskusta kuitenkin kampesi Rinteen ulos luottamuspulaan vedoten.           Rinteen eron jälkeen Keskustan luottamus häneen kasvoi ihmeparannuksen lailla. Keskusta  ilmoitti, että Rinne sopii hallitustunnustelijaksi ja jopa ministeriksi!

Luottamus on nyt erityisen kovalla koetuksella Keskustan sisäpiirissä. Siellä etsitään kuumeisesti        salaisen viestiketjun vuotajaa, joka on yksi sisäpiiriläisistä. Kuka hän on, ketä/keitä hän haluaa vahingoittaa ja mihin pyrkiä ovat tiukassa pohdinnassa.

Pentti Salminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

  1. Peku sanoo:

    Totuus on kuitenkin toistaiseksi, ettei totuutta tiedä kukaan ja Rinne keitti sopan. Tai sitten Rinne ei keittänyt soppaa, vaikka hänen olisi pitänyt keittää. Rinne lähti sekoittamaan soppaa, kun oli jo liian myöhäistä. Rinteen, joka on rikoksistakin tuomittu epäsuosittu ay-taustainen demaripoliitikko, olisi tullut itse erota eikä tarjota Paaterolle mahdollisuutta eroon. Jos Paatero ei olisi pyytänyt eroa, Rinne olisi erottanut hänet. Koska välikysymystä ei tullutkaan käsittelyyn, postijupakkaa ei tarvinnut selvittää sen enempää. Kaikki jäi varsinkin kansalaisille enemmän kuin epäselväksi. Salminenkin koettaa tarjota totuuttaan vaan totuus pysynee piilossa pitkälle tulevaisuuteen. Nyt ainakin pääministerin julkisuuskuva on saatu kuntoon. Politiikasta ja sen suunnasta ei voi vielä kommentoida. Mutta on silläkin merkitystä, minkälainen julkisuuskuva pääministerillä on. Marin nostattaa demarien kannatusta ainakin lyhyellä aikavälillä. Rinteen hallitukselta en odottanut hyviä tuloksia. En odottanut Sipilänkään hallitukselta, mutta Sipilän johdolla hoidettiin maan talous melkein kuntoon, mutta se työ jäi kesken, valitettavsti.

    1. Pentti Salminen sanoo:

      Pekune näyttää tahallaan tulkinneen kirjoitukseni täysin väärin, päästen näin julistamaan omaa totuuttaan. En edes yrittänyt olla oikeassa. Arvostelin tosiasioista piittaamatonta “totuuksien” luomista ja niiden markkinointia, mihin Pekunekin kirjoituksellaan sortui.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUStoimitus@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945
Riina Nygrén
toimittaja 050 337 0028

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
Max Steffansson – ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy