ÄKS

Nou Hätä -kisa aluekarsinta käytiin Äänekoskella – Keski-Suomen finalistijoukkue tulee Keuruulta

04.04.2023 17:13
Hankasalmen Kuuhankaveden kouliun joukkue näyttää alkusammutuksen mallia.

Äänekosken lukiolla järjestetty Nou Hätä -kisa on saatu päätökseen ja voittaja selville.  Äänekosken Koulunmäen yhtenäiskoulu toimi tämän vuoden aluekilpailun isännän roolissa. 

 

Äänekosken lukiolla 4.4.2023 järjestetään Nouhätä-kampanjan aluekilpailu. Kilpailuun osallistui kahdeksasluokkalaisia ympäri Keski-Suomea kolmen henkilön joukkueissa. Joukkueita oli kisassa mukana 15. Kilpailussa mitattiin joukkueiden turvallisuustietoja- ja taitoja. Kisan voittanut joukkue matkaa valtakunnalliseen finaaliin, joka järjestetään Kuopiossa. 

Nou Hätä -kampanjan tavoitteena on lisätä nuorten valmiuksia ennakoida ja estää vaaratilanteita sekä oppia toimimaan rohkeasti maallikkoauttajana mahdollisissa onnettomuustilanteissa. 

Rasteilla ratkottiin eteen tulleita tilanteita. Nopeus, rauhallisuus ja toimintakyky on koetuksella, kun kyseessä on ihmishenki.

– Kisa oli tiukka, sillä voittajajoukkue Keuruun yhteiskoulun yläkouul ja toiseksi tulleen Kinnulan keskuskoulun piste-ero oli vain puoli pistettä, makmipistemäärän ollessa 59 pistettä, palomestari Tapani Kellosaari kertoo. 

Kisaajilta saatu palaute kisojen järjestelyistä oli hyvää. 

– Rastien aikana tuli joitakin pisteytykseen liittyviä kysymyksiä. Kuten lajiin kuuluu, niin kilpailutilanteessa koetetaan saada kosmeettisista asioista pisteitä. Arvostelupisteet olivat hyvin yksiselitteiset, Kellosaari naurahtaa. 

Finaaliin lähdetään puhtaalta pöydältä, eli joukkueilla ei ole aluekisoissa kerättyjä pisteitä plalkkarissa. Kellosaari kertoo, että pelastustoimen eräs tärkeä työ on valistaa. 

– Olen ottanut joltain osin osaa Nou Hätä -kampanjaan jo seitsemän vuoden ajan ja olin nyt toista kertaa päävastuussa aluekisan järjestelyissä. Tämä on kokemuksena hyvä ja mukava ja parasta on saada kampanjan puitteissa jakaa tietoja ja taitoja nuorille. Uskon, että nämä kisaan osallistuvat osaavat varmasti toimia hädän tullen, sillä heillä on maallikkona hyvät neuvot toimia oikeaoppisesti, Kellosaari sanoo. 

Kellosaaari kiittelee järjestelyitä ja lukion tiloja.

– Meillä oli upeat puitteet järjestää tämänvuotinen Nou Hätä -aluekilpailu. Paras onnettomuus on se, joka voidaan estää etukäteen. Muistetaan, että  turvallisuus on yhteinen asiamme, Kellosaari sanoo.

Kuvassa aluekilpailun voittajajoukkue: Keuruun yhteiskoulun yläkoulu, jossa henkilöinä Kerttu Soutolahti, Kerttu Pekkanen ja Milla Leppälä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy