ÄKS

Olli Jämsén jatkaa Kokoomuksen piirihallituksessa – julkilausuma suuntaa katseensa metsänomistajiin

26.11.2020 13:37
Keski-Suomen Kokoomuksen syyskokous pidettiin hybridikokouksena Muurame-salissa ja etäyhteyksien avulla. Olli Jämsén jatkaa piirihallituksessa, ja kokouksessa kirjattiin myös julkilausuma. 

 

Muuramen tervehdyksen toi vs kunnanjohtaja Sami Niemi. Keski-Suomen Kokoomuksen kummikansanedustaja, puolueen varapuheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen vieraili kokouksessa etäyhteyksien päästä.

Piirin puheenjohtajana jatkaa Lotta Ahola. Jämsäläinen Ahola on kokenut puoluehallituksen jäsen ja maakuntavaltuuston varapuheenjohtaja. Varapuheenjohtajiksi valittiin Katja Isomöttönen Jyväskylästä ja  Olli Jämsén Äänekoskelta. Piirihallituksen jäseniksi vuodelle 2021 valittiin:

 • Lotta Ahola, Jämsä (puheenjohtaja)
 • Katja Isomöttönen, Jyväskylä (1. varapuheenjohtaja)
 • Olli Jämsén, Äänekoski (2. varapuheenjohtaja)
 • Emilia Koikkalainen, Keuruu (uusi)
 • Pasi Puupponen, Laukaa (uusi)
 • Juho Neuvonen, Jyväskylä
 • Niilo Nissinen, Jyväskylä
 • Ulla Palmu,  Saarijärvi
 • Leila Saikkonen, Jyväskylä
 • Tuija Siltanen, Viitasaari
 • Aki Virtaniemi, Luhanka
 • Ville Väyrynen, Muurame

Piirikokous laati kokouksessa julkilausuman:

Keski-Suomen Kokoomus luottaa metsänomistajiin

Keski-Suomessa on runsaasti metsää ja se kasvaa todella hyvin. Keski-Suomen pinta-alasta merkittävä osa on metsää ja se on Luonnonvarakeskuksen tutkimuksien mukaan hyvin puustoista. Keski-Suomessa on merkittävää metsäteollisuutta ja työpaikkoja, jotka pystyvät nojaamaan läheltä saatavaan raaka-aineeseen. Keskisuomalaiset metsänomistajat tietävät metsiensä arvon ja pitävät niistä huolta.

Vastuullinen metsänomistaja osaa hyödyntää metsäänsä monipuolisesti. Keski-Suomessa monimuotoisuus liittyy metsien lisäksi vesistöihin, runsaaseen riistakantaan ja monipuolisiin elinympäristöihin. Metsä on tärkeä raaka-aine ja talouden tukipilari, jonka arvo on puun lisäksi mm. matkailussa, metsästyksessä ja harrastuksissa. Keskisuomalainen metsänomistaja ymmärtää, että metsänhoidon laadukas taso turvaa myös tulevaisuuden metsävarat. 

Kokoomuslainen näkemys ilmasto- ja ympäristöpolitiikassa kiteytyy vapauden ja vastuun erottamattomuuteen. Kieltämisen, käskemisen ja syyllistämisen sijaan on tehtävä hyödylliset ja järkevät valinnat palkitseviksi. Markkinoiden voima ohjaa jo nyt yrityksiä toimimaan vastuullisesti, vähentämään tuotannon päästöjä, lisäämään materiaalitehokkuutta ja kuluttamaan vähemmän energiaa. Tätä vaikutusta voidaan tehostaa järkevällä sääntelyllä ja oikeudenmukaisella verojärjestelmällä. 

Petteri Orpon johdolla vuonna 2014 hyväksyttiin uusi metsälaki, joka oli edistyksellinen ja jota valmisteltiin laajasti sidosryhmien kanssa. Laissa yhdistyivät kestävä metsänhoito, metsänomistajan vapaus ja vastuu, kansantalouden tarpeet sekä luonnon monimuotoisuuden suojelu. Metsänomistajille annettiin vapautta metsiensä käsittelyyn. Joillekin omistajille ja kasvupaikoille sopii paremmin jatkuva kasvatus ja joillekin avohakkuu. Metsänomistajan pitää saada valita.

Avohakkuita tehdään vuosittain alle prosentille metsäpinta-alasta. Talousmetsien hoidossa on tärkeää ottaa huomioon myös luonnon monimuotoisuus, ja sen turvaamista ohjataan lainsäädännön, erityisesti metsälain lisäksi esimerkiksi tutkimustietoon perustuvilla metsänhoidon suosituksilla ja metsäsertifioinnilla. Suomessa avohakkuun jälkeen kasvatetaan tilalle uusi metsä, ja hakkuualueelle jätetään esimerkiksi säästöpuuryhmiä edistämään luonnon monimuotoisuutta.  

Keski-Suomen Kokoomus korostaa metsien tärkeyttä. Kokoomus luottaa siihen, että keskisuomalaiset metsänomistajat ovat vastuullisia ja ymmärtävät metsien monimuotoisuuden. Metsien käyttö on monipuolista ja moniarvoista, puuntuotannosta liittyvistä asioista aina lankusta puukuituihin sekä matkailusta virkistäytymiseen.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy