Äänekosken rantapuistosta ollaan kehittämässä uutta ja hienoa citypuistoa. Kesään mennessä rantapuisto saa uuden uimarannan, frisbeegolf-radan, leikkipuiston ja jopa ravintolan. Konttiravintola Morton avaa ovensa kesäkuun toisella viikolla.
Mortonin tarina lähti Rautalammilta, jonne yrittäjät perustivat kivijalkaravintolan. Viime vuonna kivijalkaravintola suljettiin ja yritys keskittyi viemään ravintolailoa pitkin maakuntia konttiravintoloiden muodossa. Viime kesänä konttiravintolat toimivat Varkaudessa ja Pieksämäellä. Äänekoskelle perustettava ravintola on Keski-Suomen ensimmäinen Morton-ravintola.
– Tarkoituksena on tuoda paikkakunnalle, jotain mitä täällä ei ole. Kun kaupunki ja äänekoskelaiset ottivat yhteyttä, että Konttiravintolalle olisi tarvetta ja kiinnostusta, niin hyvin nopeasti lähti homma käyntiin, ravintoloitsija Jarna Kaplas kertoo
.
Konttiravintolaa alettiin suunnittelemaan tammikuussa. Suunnitelmat on tehty nopeasti hyvässä yhteistyössä.
– Ihan parasta on ollut tämä loistava vastaanotto kaupungin puolelta. Kun tapasimme lähitalojen asukkaita, niin hekin ottivat todella hyvin vastaan ja olivat innoissaan, Kaplas kertoo.
Kolmesta valkoisesta merikontista koostuva ravintola pystytetään rantapuiston mattolaiturin kupeeseen niin, että terassilta aukeaa näkymä Äänejärvelle ja uuteen rantapuistoon.
– Maasto tasoitetaan ja laatoitetaan, että ravintola-alueesta tulee hieno ja yhtenäinen kokonaisuus, kaavoituspäällikkö Olli Kinnunen kertoo.
Kolmesta valkoisesta merikontista koostuva ravintola avaa ovensa kesäkuun toisella viikolla, ja on auki aamupäivästä aina iltaan saakka. Koska paikalla ei ole katettua terassia, aukioloajat saattavat hieman vaihdella.
– Sateella ollaan kiinni, mutta muuten ollaan auki. Sosiaalisen median kautta vois seurata tilannetta parhaiten, Kaplas kertoo.
Mortonin pienessä keittiössä tullaan valmistamaan burgereita ja pihvejä. Ja kesähelteen helpotukseen tarjoillaan myös pehmistä. Ravintolapäällikkönä Äänekoskella toimii laukaalainen Liisa Rautiainen.
– Menussa tullaan suosimaan kotimaisia laadukkaita raaka-aineita ja mahdollisimman paljon myös lähialueiden tuotteita. Saamme myös oman oluenkin, jonka valmistaa jyväskyläläinen Hiisi-panimo, Rautiainen kertoo.
A-oikeuksin varustettuun terassiravintolaan tulee noin 100 asiakaspaikkaa. Morton tulisi palvelemaan kaikenikäisiä asiakkaita. Ja ravintolasta olisi tarkoitus tehdä kaupunkilaisille kesän ajaksi olohuone.
– Konttiravintoloissa on käynyt paljon kaiken ikäisiä ja paljon esimerkiksi lapsiperheitä. Haluamme tarjota paikan, jossa vanhemmatkin ihmiset voivat nauttia vaikka lasin viiniä, Kaplas pohtii.
YES! Tällaista kehityssuuntaa Savonlinnasta tänne muuttava on kaivannut.
Morton on ihan paras! Rautalammilla kävin useasti!
Olipahan jo aikakin saada rantaan elämää!!
Toivottavasti on tarjolla myös kasvisruokaa!!