ÄKS

SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Niina Malm: ”Pääministerikisa näyttää olevan kahden kauppa”

15.10.2022 19:35
Jani Korhonen (vas) on Seppo Ruotsalaisen vaalipäällikkö. SDP:n toinen varapuheenjohtaja Niina Malm sekä kansanedustajat Riitta Mäkinen ja Piritta Rantanen.

SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Niina Malm laittoi merkille, että äänekoskelaiset ovat hyväntuulista porukkaa. 

 

SDP:n makkaragrilli oli kuumana Citymarketin edustalla tänään lauantaina. Paikalla oli äänekoskelainen, eilen isoisäksi tullut Seppo Ruotsalainen sekä joukko äänekoskelaisia demarivaikuttajia. Terveisiä Arkadianmäeltä toivat SDP:n ensimmäinen varapuheenjohtaja Niina Malm sekä istuvat keskisuomalaiset kansanedustajat Riitta Mäkinen ja Piritta Rantanen. 

– Jäi sellainen olo, että Äänekoskella on hyväntuulisia ihmisiä. Teltalla oli mukava juttutuokio iloisten ihmisten kanssa. Keski-Suomeen on aina kiva tulla, Malm sanoo.

Keskusteluiden kärkiteemoiksi nousivat energian hinta ja Ukrainan sota.

– Kentällä on vahva fiilis tukea ukrainalaisia ja että pakotteiden pitää sellaisia että tuntuu. Ymmärrystä Venäjän hyökkäyselle ei tule mistään, ja niin pitää ollakin. Niin kauan kuin Venäjä jatkaa sotatoimia Ukrainassa se näkyy myös meillä niin energian hinnassa kuin inflaation kasvussakin.

Äänekoski on teollisuuskaupunki jossa myös vahvaa ay-toimintaa. Malm ei pidä kuitenkaan mitenkään poikkeuksellisena tietoa, ettei Äänekoskelta ole saatu eduskuntaan demariedustajaa. Hän toivoo asialle muutosta.

– Läpimeno onnistuu äänien keskittämisellä omalle ehdokkaalle. Uskon, että äänekoskelaisilla on kova palo saada oma kansanedustaja, Malm sanoo.

Koska meillä on teollisuutta, tehdään ilmastotekoja joka päivä. Malm ennustaa, että pian on tulossa uusia työpaikkoja joihin tarvitaan uusia osaajia.

– Ilmastonmuutoksen torjuntaan valjastetaan uusia työpaikoikkoja, sellaisiksi joita meillä ei vielä ole, mutta mitä me tulevaisuudessa tarvitaan.

Malm arvioi, että pääministerin tuleva kausi on kahden kauppa: tittelistä kilpailevat istuva Sanna Marin ja kokoomuksen Petteri Orpo.

– Nyt näyttää sellaiselta, että pääministerikisa käydään näiden kahden välillä. Viime viikolla puhutti kovasti tulevaisuuden sopeuttamistarpeet ja tämä nostaa esiin arvokysymykset. Kumpi on Suomen pääministeri kun aletaan sopeuttamistoimia toteuttamaan: onko se Sanna Marin vai Petteri Orpo. Kysynkin demareiden ensimmäisenä varapuheenjohtajana kumpi heistä tekee oikeudenmukaisempia sopeutustoimia pienituloisten ja heikompiosaisten kannalta katsottuna. Jo nyt käydään pääministerikamppailua, niin siksi tämä hyvin ajankohtainen kysymys, Malm sanoo.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy