ÄKS

Sinustako metsuri? Poke pikakouluttaa metsurintöihin

14.12.2023 12:57
Kuvituskuva.

Kiinnostaako alanvaihto ja itsenäinen työ luonnossa? Tammikuussa Poke käynnistää toista kertaa pikakoulutuksen metsuritöihin. Erityisesti aikuisille alanvaihtajille tarkoitetun täsmäkoulutuksen ovat räätälöineet Metsänhoitoyhdistys Keski-Suomi sekä Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto Poke. 

 

– Tarvitsemme osaavia ja riuskoja tekijöitä raivaussahatöihin ja istutuksille. Mielellään palkkaisimme töihin paikallisia alan osaajia omalta toimialueeltamme ja tämä uusi koulutusväylä tarjoaa hyvän tilaisuuden tarttua uuteen työhön. Alalta työt eivät lopu, johtaja Eero Poikonen Mhy Keski-Suomesta toteaa.

Metsurityöt sopivat niin miehille kuin naisille. Koulutuksen kautta pääsee tutustumaan työhön ja sopiiko se itselle.
–  Koulutus räätälöidään opiskelijan oman osaamisen ja lähtötason mukaan, ja siitä puolet on käytännön opiskelua metsätöissä. Tämä pikaväylä tarjoaa perustaidot metsätöihin ja opetamme myös raivaussahan oikeaoppisen käytön kädestä pitäen, lehtori Päivi Kaipomäki Pokelta kuvaa.

–  Työ on fyysistä, joten kuntoa on oltava. Ja on oltava myös työhalukas, mutta tämä voisi olla hyvä vaihtoehto osa-aikatyötä tai työelämän breikkiä suunnittelevalle, hän jatkaa.

Koulutuksen aikana suoritetaan kaksi tutkinto-osaa metsätalouden perustutkinnosta sekä luonnonhoitokortti. Koulutusta on halutessaan mahdollisuus jatkaa myös pidempään ja suorittaa koko perustutkinto.

Poken puolesta järjestetään tarvittava opetus ja koulutus työskentelyyn, ja metsänhoitoyhdistyksen kautta opiskelijat pääsevät käytännön töihin maastoon ja metsurityömaille. Kyseessä on yhdeksän kuukautta kestävä monimuotokoulutus, jossa lähiopiskelua Saarijärvellä on noin viikko kuukaudessa. Hakuaikaa koulutukseen on 31.12. asti.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä lehtori Päivi Kaipomäkeen, puh. 040 5476336, paivi.kaipomaki@poke.fi

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy