ÄKS

Sittenkin silta tehtaalle? Asemankaavan muutosta käsitellään kaupunginhallituksessa

07.10.2021 09:55 (muokattu 07.10.2021 09:56)
Kuva: Ramboll

Metsä Fibre Oy ja Metsä Board Oyj esittävät asemakaavan laatimista ja muuttamista Metsä Groupin tehdasalueella Piilolanniemessä ja Biotuotetehtaan ranta- ja vesialueella.

 

Asemakaavan tarkoituksena on mahdollistaa sillan rakentaminen Piilolanniemestä vesialueen yli Biotuotetehtaan rantaan. Vesistön yli toteutettava silta palvelisi Biotuotetehtaan lisäksi uuden Henttalanmäen asemakaava-alueen tulevia hankkeita.

– Aloite sillan rakentamisesta kaupungille on jätetty viime viikolla. Heillä on tavoitteena jakaa raskaan ajoneuvon liikennettä myös Henttalanmäen uudelle kertopuutehtaalle tätäkin kautta, kaavoituspäällikkö Nina Marjoniemi sanoo.

Silta on niin sanottu raskaan liikenteen silta.

– Raskas liikenne ohjattaisi yhtiöiden maa-alueiden läpi kertopuutehtaalla asti. Tämä vähentäisi Henttalanmäen eteläosassa uuden liittymän kautta tulevaa liikennettä. Pohjoisen suunnasta kulkeva liikenne ei täten kulkisi Viiskulman ja Äänekoskentien kautta, vaan pääsisi suoraan siltaa pitkin uudelle teollisuusalueelle.

Lisäksi kaavan tavoitteena on päivittää teollisuustonttien rajoja ranta-alueilla. Suunnittelualueen pinta-ala on noin 24,1 hehtaaria. Suunnittelualueesta suurin osa on Metsä Fibre Oy:n omistuksessa ja muilta osin Metsä Board Oyj:n omistuksessa. Alue rajautuu lännessä Piilolanniemen pientaloalueeseen, itäpuolelta Metsä Groupin tehdasalueisiin sekä eteläosasta Teräväniemeen ja Kuhnamon Miilunlahteen.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy