ÄKS

Suolahtisalista on tehty kunnallisvalitus – valitus saapui hallinto-oikeuteen myöhässä

15.02.2024 10:53

Suolahtisali kuplii yhä kaupungin päätöksenteossa. Matti Virtanen on tehnyt kunnallisvalituksen Suolahtisalin käyttöoikeutteen liittyvästä irtisanomisesta.

 

Matti Virtanen on 23.1.2024 hallinto-oikeudelle toimittamallaan kunnallisvalituksella hakenut muutosta kaupunginhallituksen 18.12.2023  tekemään, oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen.

Kunnallisvalituksen mukaan Virtanen pitää kaupunginhallituksen 6.11.2023 tekemää päätöstä lainvastaisena ja vaatii sen kumoamista. Lisäksi hän vaatii, että kaupunki jatkaa yhteistoiminta- ja käyttöoikeussopimuksia, käy yhteistoimintasopimuksen mukaiset neuvottelut ja maksaa oikeudenkäynnin kulut.

Kaupunginhallitus on vastannut sekä Virtasen että Suolahden kyläyhdistyksen oikaisuvaatimuksiin ja samalla hylännyt päätöksellään molemmat.

– Kaupunginhallitus päättää nyt lausunnostaan hallinto-oikeudelle. Virtasen hakemus on tullut hallinto-oikeuteen päivän myöhässä eli valitusajan jälkeen. Meidän mielestämme kunnallisvalitusta ei pitäisi näin ollen tulla ottaa lainkaan käsiteltäväksi. Jos hallinto-oikeus kuitenkin päättää käsitellä asiaa, on meidän otettava kantaa näihin Virtasen esittämiin valitusperusteisiin, asiaa valmistellut hallintojohtaja Aleksi Heikkilä sanoo.

Uusi asia Virtasen valituksessa on Keski-Suomen kannatusyhdistyksen jäseneltä ja yhden Suolahden kaupungin asioissa 1980-luvulla toimineiden lausunnot liittyen taloudellisiin kysymyksiin.

– Meidän mielestämme nämä lausumat eivät voi asiaan kovin paljon vaikuttaa, sillä kysymys on pelkästään laillisuustarkastelusta eikä enää siitä mikä on taloudellisesti perusteltua, kannatettavaa tai järkevää, Heikkilä lisää.

Pykälä tässä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy