ÄKS

Urhon jääkiekkojunnuille juhlava potti Proaveralta – JYP-Pelicans ottelun lipputulot äänekoskelaiseen jääurheiluun

25.02.2021 20:17 (muokattu 25.02.2021 20:50)
Jäähallissa paukutettiin mailaa jäähän kiitokseksi. Proavera lahjoitti mellevän summan Urhon jääkiekkojunnujen toimintaan.

Jäähallilla oltiin suut messingillä, kun hallin rakennuttaneen Proaveran toimitusjohtaja astui kaukaloon jättimäisen shekin kanssa. 

 

Elokuun lopulla pelatun tuliterän jäähallin avausottelun, JYP-Pelicansin, tuotto ohjattiin suoraan juniorijääkiekkoilun hyväksi. 6400 euroa on iso raha, ja sille löytyy käyttöä ihan ruohonjuuritason toimintaan.

– Tämä oli myös liigajoukkueiden tahto ja tähän oli ilo osallistua. Jos koronarajoituksia ei olisi ollut, olisi halli myyty täyteen, ja euromäärä huomattavasti isompi.  Lähtökohtaisesti haluamme tämän rahasumman myötä edesauttaa äänekoskelaista jääurheilua, ja ennenkaikkea sen junioritoimintaa, Proaveran toimitusjohtaja Antti Virmanen sanoo.

Urhon junioripäällikkö Jani Vainio ja juniorikoorndinaattori Sami Pekkala kertovat, että Äänekoskelle voidaan nostaa hattua, että täällä saadaan harrastaa. Harrastajamäärä on lisääntynyt uuden hallin myötä. Jääkiekkokoulussa käy 48 5-12 vuotiasta jääkiekkoilijan alkua ja junioritoiminnassa mukana on reilu 100 harrastajaa.

– Summa menee kauttaaltaan lasten harrastamiseen, tämä on meille tosi iso juttu, Pekkala painottaa.

– Eurot ohjataan muun muassa hallimaksuihin ja pelimatkoihin. Summalla voidaan myös alentaa kausimaksuja, Vainio sanoo.

Seuratoiminnassa tehdään paljon talkoilla. Koronan vuoksi on monet kahvit jääneet keittämättä, monet pellilliset mokkapaloja leipomatta ja monet makkarat grillaamatta.

– Korona on tuonut ison loven harrastustoiminnan kassavirtaan menetettyjen lippu- ja kioskitulojen myötä. Toisaalta pelireissujen peruuntumiset ovat tuoneet säästöjä, miehet laskevat.

Virmanen kertoo, kuinka JYPin kanssa on neuvoteltu, että ottelusta tehtäisi perinne.

– Molemmat joukkueet olivat todella tyytyväisiä vierailuun, ja oli korville melkoisen mukavaa kuultavaa, kun paljon nähneet liigajoukkueet kehuivat hallia ja sen tarjoamia puitteita, Virmanen sanoo ja muistuttaa että tästä on hyvä jatkaa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy