ÄKS

Valtuustossa äänestettiin kaupungin henkilöstön e-passista

07.12.2021 19:58
Henkilöstön 400 euron arvoinen e-passi äänestytti värikkään keskustelun päätteeksi. Puheenvuorossa Antti Peltomäki.

Perussuomalaisten Petra Virtanen esitti, että Äänekosken kaupungin työntekijöille maksettavaksi kaavailtu 400 euron e-passiraha lasketaan sataan euroon. 

 

– Jyväskylässä e-passietua laskettiin 150 eurosta sataan euroon ja esimerkiksi Saarijärven kaupunki muistaa työntekijöitään 30 euron kinkulla. Ei ole missään linjassa, että kaupunki lähtee palkitsemaan työntekijöitään näin massiivisella summalla, sillä he ovat saaneet työstään palkkaa ja ovat välttyneet lomautuksilta, Petra Virtanen sanoi. 

Virtanen sanoi, että koko maailma on venynyt, ei vain Äänekosken kaupungin työntekijät. 

– Otetaan esimerkiksi kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijat jotka ovat jääneet kokonaan vaille töitä ti kaupan ala ja maataloustuottajat, jotka ovat joutuneet uuden edessä investoimaan suuria määriä ilman ylimääräisiä palkkioita. 

Virtanen laski, että henkilöstölle ehdotetut e-passit maksavat kaupungille kokonaisuudessan noin puoli miljoonaa euroa. Antti Peltomäki kannatti Virtasen muutosehdotusta. 

– Tämä voi olla poliittinen itsemurha, mutta olen tämän muutosehdotuksen kannalla, Peltomäki sanoi. 

Leila Lindell (kesk) muistutti, että tällä e-passilla panostetaan työhyvinvointiin. 

– Henkilöstö on joutunut todella koville ja ansaitsevat e-passin, Lindell sanoi.

Henkilöstöön panostaminen ei ole hupulointia sanoi kaupunginjohtaja Matti Tuononen.

– Kaupunginhallitus antoi tehtävän palkita oikeudenmukaisesti palkita työntekijät. Se on verovapaa, eikä läheskään kaikki tätä passia tule kokonaisuudessaan käyttää. Jos olette kiinnostuneita henkilöstön hyvinvoinnista, toisin kuin Virtanen ja Peltomäki, te hyväksytte tämän 400 euron e-passin myöntämisen. 

Perussuomalaissten Marko Laitinen ampui alas Virtasen muutosehdotuksen. 

– Tämä ei ole perussuomalaisten linja, tämä on märän rätin pyyhkäisy vasten henkilöstön kasvoja, Laitinen puuskahti. 

Pekka Ouli (sd) kertoi, että tarkastuslautakunta on linjannut, että kaupungin on keksittävä keinoja henkilöstön työhyvinvoinnin eteen. 

– Ei lähdetä luistelemaan tällä asialla, vaan äänestetään oikein, Ouli sanoi. 

– Toki kaupungin työntekijät ovat tärkeitä. Ehdotan 100 euron e-passia. Emme voi ottaa veronmaksajilta ja yrittäjiltä pienelle ryhmälle 400 euron summaa. Muistutan, että kaupunki tarjoaa jo työntekijöilleen tyhy-rahan, kenkärahan ja jouluruoan. Meitä ei ole äänestetty tänne kalastamaan kaupungin työntekijöiden ääniä, vaan heidän ääniä jotka näitä euroja kaupunkiin tuovat, Virtanen jatkoi.

– Me ollaan vastuussa niistä ratkaisuista joita teemme työhyvinvoinnin eteen sanoi vasemmistoliiton Sirpa Martins. 

– Ei ole asiallista, että salissa puhutaan tällä tasolla, niin toivoisin mielen malttamista ja että lopettaisi laskutoimitukset, jotka eivät pidä paikkaansa, Martins jatkoi.

E-passiedusta käytiin äänestys 400 euron ja sadan euron välillä. Äänestyksessä Virtanen ja Peltomäki jäivät valtuuston jalkoihin äänin 39-4. Virtasen ja Peltomäen kannalla olivat Jarmo Aho(ps) ja Mikko Somiska (kok).

Vastaa

 1. Bullriver sanoo:

  Ikävä kyllä, Petra Virtasen ehdotus kuullostaa kateellisen ihmisen toiminnalta. Hänhän on Saarijärven kaupungin palveluksessa. Onneksi hänen ehdotus jyrättiin täysin.

  1. Mika sanoo:

   Eikä kuullosta. Äänekoski on elänyt ylisuurilla koronatuilla ja kassa on kohta tyhjä. Verot nousee ja palvelut sekä ihmiset muuttaa jatkuvasti pois Äänekoskelta. Äänekosken punainen SDP vetoinen touhu on kuin hallituksen touhua, velaksi mennään eikä ajatella tulevaisuutta.

   1. Petteri Nieminen sanoo:

    Juuri näin tietyillä puolueilla on käsi toisten taskuissa koko ajan.PPP

 2. minä nousisin heti sohvalta sanoo:

  Miten kotihoito pyörii Äänekoskella, onko riittävästi henkilökuntaa. Saisiko lisäliksan vaikkapa 5-600 miinus verot siitä, eiköhän kaikki kynnelle kykenevät lähti auttamaan mummoja ja papparaisia.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy