Vappuvoitto Seppo Rahkosen maalilla – kesän 1982 ensimmäinen kotipeli oli ”tyypillistä kevätpalloilua”

01.05.2022 20:19 (muokattu 23.05.2022 22:40)

Vappumarssin jälkeen 270 katsojaa kerääntyi seuraamaan Huiman futismiesten ensimmäistä kakkosdivarin kotimatsia. Oli lauantai 1. toukokuuta 1982. Voitto tuli. Ehkei sarjanousija olekaan mikään heittopussi, saattoi moni katsoja ajatella.

• 270 katsojaa

Lämpöä pari astetta, ja tuuli niin kova, että pallo ei tahtonut pysyä kentällä. Tyypillistä kevätpalloilua, kiteytti Sisä-Suomen Lehti raporttinsa. Valmentaja Reijo Rantanen analysoi, että kemijärveläinen Isokylän Pallo-Pojat oli tullut hakemaan tasapeliä ja keskittyi vain puolustamiseen.

Huima hallitsi peliä, mutta ei saanut aikaan vaarallisia tilanteita. Paras paikka ensimmäisellä jaksolla oli Tero Melasalmella, joka pukkasi kulmapotkusta tulleen syötön tolppaan 29. minuutilla. Melasalmen nimi oli Pallokirjassa kirjoitettu väärin Melasniemeksi, ja väärin se oli muun muassa tämän ottelun yhteydessä Keskisuomalaisessa ja pitkin kesää monessa muussakin lehdessä.

Seppo Rahkonen ratkaisi pelin muutamaa minuuttia ennen loppua. KSML:n mukaan Antti-Pekka Nikula ampui ensin terävästi, ja maalivahdin torjuman pallon toimitti Seppo Rahkonen ”rauhallisesti maalin perukoille”. Koillis-Lapin mukaan maali tuli ”todella harmittavasti”. Huima kehitti sivurajaheiton jälkitilanteesta mylläkän IPP:n maalille, ja Rahkonen pääsi tuikkaamaan pallon maaliin.

Huiman joukkueen avainpelaajana pidettiin ”tarkasti pelannutta” liberoa Sakari Happoa.

IPP:lle ei jäänyt vappuviikonlopun Keski-Suomen reissusta mitään käteen, sillä seuraavana päivänä se hävisi Jämsänkosken Ilvekselle 0-2.

Artikkeli on osa ÄKSän juttusarjaa Huiman historiallisesta kesästä 1982. Huima-futiksen 80-lukua voi muistella myös tässä Facebook-ryhmässä.

Lue lisää: Huimalla oli vain yksi ”ainoa realistinen tavoite” keväällä 1982 – eikä sekään toteutunut!

Lue lisää: Kun Repe tuli, kaikki muuttui – juttusarja Huima-futiksen 1980-luvusta alkaa