ÄKS

Vasemmistoliiton Juho Kautto: ”En pyri ehdolle ensi eduskuntavaaleissa – kunnallisjärjestön johto ei nauti luottamustani”

30.06.2022 14:32
Arkistokuva: Teijo Piilonen.

Vasemmistoliiton kansanedustaja Juho Kautto ilmoittaa, ettei ole käytettävissä kevään 2023 eduskuntavaaleissa. Päätös syntyi pitkällisen harkinnan tuloksena.

 

 

– Olen valtavan kiitollinen vuosista, jotka olen saanut työskennellä eduskunnassa. Kausi on ollut haastava muun muassa koronan takia, mutta olemme silti saaneet hallituksessa monia asioita eteenpäin. Esimerkiksi oppivelvollisuuden historiallinen uudistus sekä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta lisäävä perhevapaauudistus olivat vasemmistoliitolle hallituskauden tärkeimpiä saavutuksia, ja niillä turvaamme lasten ja nuorten tulevaisuutta.

– Arvostan suuresti kansanedustajan työtä ja eduskuntaa instituutiona ja nautin arvojeni mukaisen politiikan tekemisestä. En kuitenkaan pidä monista edustajan työn mukana tulevista piirteistä.

– Mielestäni nykyisenlainen politiikan hoitamisen suunta ei ole terveellinen. Kansanedustajan työ on yhä enemmän itsensä ympärivuorokautista mainostamista lehdistölle ja sosiaalisen median päivittämistä. Pitkäjänteisen yhteistyön ja ihmisten asioiden edistämisen sijaan on alkanut vaikuttaa merkityksellisemmältä, kuka onnistuu saamaan toteutuneista hankkeista kunnian itselleen. Poliittisen keskustelun ilmapiiri on myös koventunut ja palkitsee kovaäänisimmät ja nopeimmat somettajat. Tämä politiikan suuntaus on itselleni vierasta ja jopa vastenmielistä.

Kautto on pohtinut ratkaisuaan myös yksityiselämänsä kannalta ja sanoo viime vuosien opettaneen, mikä elämässä on tärkeintä.

– Haluan vastedes antaa enemmän aikaa itselleni ja läheisilleni. Ikäni puolesta minulla on myös mahdollisuus rakentaa vielä yksi erilainen työelämän vaihe, ja aika näyttääkin, mitä tulen jatkossa tekemään. Jatkan kuitenkin kaupunginvaltuutettuna Äänekoskella ja hoidan eduskuntakauden loppuun niin hyvin kuin vain osaan.

Kautto toteaa, että päätöstä olla asettumatta ehdolle on helpottanut Vasemmistoliiton Äänekosken kunnallisjärjestön ilmapiiri, vaikka pääasialliset syyt ovatkin muualla.

– Kunnallisjärjestön johto ei nauti luottamustani, sillä järjestön viimeaikainen toiminta ei vastaa omia arvojani ja toimintatapojani. On ehdottoman tärkeää, että ehdokas saa omiltaan täyden tuen, mikä ei toteutuisi minun kohdallani. Toivottavasti Äänekoskelta löydetään ehdokas, joka nauttii luottamusta ennen kaikkea omien keskuudessa mutta myös yli puoluerajojen.

– Uskon vasemmistoliiton pitävän kansanedustajan paikan Keski-Suomessa ja toivon sydämestäni, että tuleva edustaja saa laajasti Keski-Suomen Vasemmiston tuen. Toivotan lopuksi kaikille vaaleihin osallistuville voimia ja mielenrauhaa vaalityöhön.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy