Äänekosken Energia uusii brändiään. Tarjolla on Kotiseutusähköä – energiatuotannon lähiruokaa


Kotiseutusähkö on osa Äänekosken Energiaa, joka palvelee jatkossakin asiakkaitaan lämmön, veden ja sähkönsiirron osalta sekä sähkön myynnissä. Energian toimitusjohtaja Maarit Herranen esittelee uuden tuotteen uusia kotisivuja.

Äänekosken Energian uusi tuote, Kotiseutusähkö, on uusiutuvilla energialähteillä paikallisesti tuotettua lähisähköä. Se tuotetaan aluksi 12 paikkakunnan oman lähiseudun vesi­, tuuli­ tai biovoimalla. Kuluttaja voi nyt valita sähköä, jonka alkuperä on tuttu ja merkityksellinen: puhdasta, hyvää energiaa kotimaisemista.

 

Idea Kotiseutusähköön kumpuaa paikallisuuden tavoittelusta. Äänekosken Energia on paikallinen yhtiö, joka on löytänyt konseptin joka laajentaa omaa tarjoamaa valtakunnalliseksi Kotiseutusähkö –tuotteen kautta. Nyt haetaan suurempaa asiakaskuntaa.

– Lähestymme asiakkaita erilaisella sähköntuotannon näkökulmalla. Omistamme vesivoimaloita osana koskienergiaa, jota löytyy eri paikkakunnilta. Lähdemme siitä, että voimme mennä näille paikkakunnille paikalliseksi toimijaksi. Olemme Äänekoskella paikallinen, mutta kuinka voimme olla valtakunnallisesti paikallinen on tämän uuden brändin tarkoitus, Äänekosken Energian toimitusjohtaja Maarit Herranen kertoo.

Kotiseutusähkön uudet netti- sekä Facebook -sivut avautuvat tänään keskiviikkona.

– Uutta tuotetta voi ostaa kuka vaan. Sitä on tarjolla Äänekosken lisäksi ympäri valtakuntaa. Nyt lähestymme lähiseutujen asiakkaita kotiseututeemalla. Mistä on juuresi kotoisin, sieltä voit ostaa nyt myös sähköä, Herranen sanoo.

Idea Kotiseutusähköön tuli, kun Energialla ryhdyttiin miettimään kuinka sähkön markkinointiin saataisi lisää potkua.

– Saimme idean uudistaa näkökulmaa ja brändiä. Idea syntyi siitä, kun mietimme kuinka teemme paikallisuuden valtakunnalliseksi. Asiaa on valmisteltu kesäkuusta saakka, ja nyt tuote on valmis laitettavaksi eetteriin. Nyt vain katsomme millaisen vastaanoton tuote saa. Uskon, että voimme mennä nyt helpommin markkinoimaan sähköä tällä brändillä, Herranen sanoo.

Kuhankosken voimalasta tulevaa Kotiseutusähköä markkinoidaan Keski-Suomen kotiseutulaulun voimalla.

Kuhankosken voimalasta tulevaa Kotiseutusähköä markkinoidaan Keski-Suomen kotiseutulaulun voimalla.

Tommi Lunttila lähti tuotteen mannekiiniksi. Hän on tunnettu lähiruoan puolestapuhuja, mikseipä sitten lähisähkönkin.

– Kotiseutusähkö on kuin lähiruokaa. Aikanaan pienet sähkövoimalaitokset perustettiin lähiyhteisön tarpeisiin kuten ruuantuotantokin. Nyt lähiruoka on tullut takaisin ja sitä arvostetaan. Haluamme tuoda myös lähisähkön eli Kotiseutusähkön saataville ihmisille, joilla on samat juuret kuin energiallakin, kuvailee Kotiseutusähköä tuottavan Äänekosken Energian hallituksen jäsen, maa­ ja metsätalousyrittäjä Lunttila.

Kotiseudun kosket ja joet ovat alueellisia ylpeyden aiheita, sillä paikallinen vesivoimalaitos tuo työtä ja energiaa paikalliselle tuotantoalueelle. Lisäksi kosket ja joet ovat tärkeitä alueen identiteetille. Ne ovat osa kansallismaisemaamme ja suomalaista mielenmaisemaa. Siksi koskista halutaan pitää hyvää huolta.

– Kotiseutusähkö on osaltaan kehittämässä paikallisia voimalaitoksia ja edistämässä puhtaita uusiutuvia energiamuotoja, kuten koskista saatavaa vesivoimaa. Täysin kotimaisena toimijana maksamme myös kaikki verot Suomeen, Lunttila kertoo.

Kotiseutusähköt tuotetaan uusiutuvilla tuotantomuodoilla, kunkin lähiseudun vesi­, tuuli­ tai biovoimalla. Se on 90­prosenttisesti paikallisissa vesivoimalaitoksissa tuotettua sähköä. Vesivoima on uusiutuvaa, ympäristöystävällistä energiaa eikä se aiheuta kasvihuonepäästöjä. Vesi ei vähene eikä pilaannu virratessaan voimalaitoksen läpi. Siitä ei tule kiinteitä jätteitä eikä päästöjä ilmaan, veteen tai maaperään.

Kotiseutusähköä tuotetaan aluksi 12 seudulla. Valittavana on Billnäsin, Mustionkosken, Paimionjoen, Koskenpään, Kuhankosken, Ähtärin seudun, Kurikan seudun sekä Lapuan seudun Kotisähkö ja Huopanankosken, Pyhäsalmen, Kuusamon ja Tammerkosken Kotiseutusähkö.

Lue lisää:

Sample Page

Vastaa

  1. Utelias

    Pitäkää Brändinne puhtaana älkää pilatko mainettanne Äänekosken kaupungin kehittelemällä hulevesimaksulla. Mikäli kiinteistö on liittynyt Energian huleveteen maksut on ok. Energian hallituksessa on kaupungin edustajia he toki pyrkivät kehittämään mitä mielikuvituksellisimpia piiloveroja. Hyvä esimerkki oli eduskunnan paskalaki sitä selvitellään vieläkin ja vahinkoa on tullut kaikille.

    Vastaa