Äänekosken lääkäritilanne on hyvä – ylilääkäri harmittelee otsikointia Äänekosken osalta


Tällä hetkellä ei Äänekoskella podeta lääkärivajetta.

Tänään Iltasanomien otsikoihin noussut Äänekosken terveyskeskuksen lokakuinen lääkärivaje on saatu korjattua. Äänekoskella on lääkäreissä nyt täysi miehitys päällä. 

 

Lääkäriliiton tekemän tutkimuksen tulokset julkaistiin tammikuun 10. päivä. Tutkimuksessa kysyttiin, millainen lääkäritilanne oli lokakuussa, ja tuolloin Äänekosken tilanne näytti tukalalta. Äänekosken ylilääkäri Keijo Lukkarinen harmittelee raflaavaa juttua, joka ei imagollisesti Äänekoskea imartele, sillä tilanne on nyt tyystin toinen. ÄKS uutisoi terveyskeskuksen akuutista lääkärivajeesta syyskuun alussa. Tuolloin Lukkarinen kertoi syynä olleen se, kun sijaisina toimineet lääkärit lähtivät äkisti muualle töihin. Lukkarinen lupasi tuolloin, että tilanne normalisoituu vuoden vaihteeseen mennessä.

Ja näin on käynytkin. 

– Meillä on nyt huomattavasti parempi tilanne kuin syys-lokakuussa. Käytännössä kaikki 15 lääkäriä ovat nyt talossa. Saimme normalisoitua syksyn notkahduksen marras-joulukuussa.

Ajanvarausaikoja annetaan, päiväpoli ja päivystys toimii. Syys-lokakuussa tilanne oli toinen, sillä silloin ei voitu antaa ajanvarausaikoja, ja päiväpoli ja päivystys sakkasivat.

–  Se oli silloin ja nyt on nyt, Lukkarinen sanoo.

Äänekosken terveyskeskuksen päiväpolin jonotustilannetta voi seurata tästä.

Vastaa

  1. nähtyä

    ”Imagollisesti Äänekoskea imartele”
    No mikähän asia noin täällä tekee, kysynpä vain. 😀

    Vastaa