Alla oli ahdasta – Huima vierasti ”kotisalin” koreja Laukaassa ja menetti edun


Sykki tukki korinalustan, joten Veikko Niskasella (pallon kanssa) ja Eelis Flyktmanilla oli ahdasta.

Koripalloa, B-poikien SM-välierät
Huima–Sykki 64–67 (38–35)
Voitot 0–1

On selvää, että kiinteistöjä pitää remontoida. Ja joskus se korjaushommiin oli ryhdyttävä myös Liikuntatalolla.

Huiman B-pojille remontti saattaa tosin käydä urheilullisen menestymisen näkökulmasta kalliiksi. Sydän-Laukaan koululla pelatussa ensimmäisessä välierässä ei ollut juuri kotietua, semminkin kun helsinkiläisvieraalla oli matkassa äänekäs kannustajajoukko.

Ilmainen bussi kyyditsi paikalle toki runsaasti Huimankin faneja, mutta voitto trillerissä jäi haaveeksi. Lähellä se oli, mutta onni ei ollut tiukilla loppuhetkillä myötä.

– Pääsimme kyllä hyviin paikkoihin, mutta heitto ei pudonnut kuin kotisalissa pitäisi, valmentaja Hannu Koivunen mietti tappion jälkeen.

– Sykin kotisali on meille todellisuudessa tutumpi kuin tämä.

Veeti Jämsen oli jälleen tehokas.

TIETENKÄÄN pelkkä sali ei ratkaise pelejä. Sykki oli muuttanut puolustustaan sitten viimeisen runkosarjakohtaamisen ja tukki apupuolustuksellaan oivallisesti Huiman syöttölinjat korilleajojen jälkeen.

Huimalla olikin korin alla erittäin ahdasta. Pallonmenetyksiä kertyi jopa 24, mikä auttoi Sykin nopeisiin ja puolinopeisiin hyökkäyksiin, jotka päättyivät tuloksekkaasti ajoihin. Paljon kertoo se, että Huima teki kolmen sekunnin alueelta vain 26 pistettä, mutta Sykki peräti 46.

Toisella puoliskolla Sykki sai ratkaisevan yliotteen. Huima jo lupaavan 46–40-johtonsa vieraiden viedessä alle viiden minuutin pätkän lukemin 3–18 nousten näin jo 49–58-johtoon.

Huima siirtyi tässä vaiheessa paikkapuolustukseen ja sai Sykin hyökkäystä aisoihin. Viimeisellä minuutilla Huimalla oli vielä kahdessa hyökkäyksessä mahdollisuus nousta tasoihin ja jatkoajalle, mutta sekä Kalle Koivusen että Veeti Jämsenin kolmoset menivät ohi.

Jose Botti esitteli hyökkäystehojaan etenkin avauspuoliskolla.

KOIVUNEN (18/2/4 riistoa) nousi lopulta pelin pistekuninkaaksi. Jämsen (15/6/3 syöttöä) heitti paljon, mutta osumatarkkuus jäi vaatimattomaksi. Jose Botti (14/16) piti Huimaa pinnalla avauspuoliskolla ja oli kaikkiaan joukkueen tehokkain pelaaja.

Yhdelle huimalaiselle sali oli tutumpi, mutta Laukaan Urheilijoiden kasvatin Eelis Flyktmanin (8/6) kova vääntö korin alla ei tällä kertaa riittänyt. Avausviisikon pelaajista Veikko Niskanen (5/5) jäi hieman sivurooliin, eikä penkiltäkään tullut tehoja kuin Veeti Remosen (2/1) ja Kasper Kiisken (2/1) tekemien pisteiden verran.

Sykin tehokkaimmat olivat Oskar Tuhkiainen (17/7) ja Ville Tolonen (9/13/6 syöttöä).

Joukkueet kohtaavat uudestaan Helsingissä sunnuntaina. Finaaliin mennään kahdella voitolla. Mahdollinen kolmas ottelu pelataan keskiviikkona Laukaassa.

Tilastot

 

Vastaa