Biotalous- ja juustomessut täyttivät lukion perjantaina


Messuportit olivat tuskin auenneet kun väkeä oli paikalla jo sadoittain.

Kolmannen kerran järjestettävät biotalous- ja juustomessut starttasivatÄänekoskella perjantaina aamupäivällä.

 

 

Paikallinen väki oli tapahtumasta niin innoissaan, että osa oli tullut tutkimaan aluetta jo ennen messujen virallista alkua. Väkeä oli ensimmäisen tunnin aikana kävellyt portista jo kuuden sadan hengen verran.

Messujen avaussanat lausui kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juho Kautto, joka kertasi puheessaan Äänekosken vahvuuksia aina biotuotetehtaasta Aurajuustoon. Biotalous- ja juustomessujen isänä tunnettu Pekka Häyhä sai myös syvän kiitoksen messujen kehittämisestä.
– Äänekoskella on kesän aikana lukuisia tapahtumia ja nämä kaikki ovat tärkeitä kaupungille ja ennen kaikkea kaupunkilaisille, Kautto sanoi.

Messuesittelijöitä oli paikalla yli 60 mukaan lukien Valio, Citymarket, Juustoportti, Teatteri Eurooppa Neljä, Keitelejazz, Äänekosken kaupunki, Äänekosken seurakunta, POKE, Äänekosken sydänyhdistys, Äänekosken Taiteilijaseura, Äänekosken katulähetys, Nuorten työpaja, Keitelemuseo, MLL, Äänekosken tennisseura, Äänekosken Kiinteistönhoito ja moni moni muu.
– Hyvältä näyttää, vaikka harmillisen ahdasta on, kun ei päästykään tuonne saliin. Mutta onneksi jotenkin mahduttiin ja ihmiset ovat tulleet paikalle,  Häyhä kommentoi.

Nuorten työpajan väki oli taiteillut hienon teoksen messuille.

Paikalla oli luonnollisesti myös Äänekosken kaupungin messuosasto.

Heidi Sohlberg toimii messuemäntänä vankalla ammattitaidolla.

Kurja keli ei haitannut messuväkeä. Perheen pienimmät saivat taivastella messualuetta taivaista, kiitos Äänekosken Kiinteistönhoidon.

Ala-Keiteleen Musiikkiopiston harmonikkataitajat vastasivat aamupäivän musiikkiatrjonnasta.

Messuemäntänä toimii Heidi Sohlberg, jonka isä Juha Willmann on Ravintola Keiteleen uusi omistaja.
– Kun iskä muutti tänne, tuli tieto tästä tapahtumasta ja sitä kautta sitten päädyin tänne juontajaksi. Onhan täällä ihan erilainen fiilis kuin Kehä kolmosen sisäpuolella, sellainen pienen paikkakunann lämmin tunnelma. Ihmiset ovat tosi ihania ja lepposia, tulevat juttelemaan eivätkä turhaa jännitä. Nyt kun iskä asuu täällä, tulee varmaan pyörittyä kaupungissa enemmänkin. Eikä olisi mikään ihme, jos minut silloin tällöin nähtäisiin tarjoilemassa Keiteleessäkin, Sohlberg naurahtaa.

 

Biotalous- ja juustomessut Äänekosken lukiolla pe 8.6. klo 11-17, la 9.6. klo 10-15. Vapaa pääsy. 

Vastaa