Biotalous- ja juustopäivät tulevat jälleen!


Viime kesänä ensimmäistä kertaa järjestetyt Biotalous- ja juustomessut keräsivät hienosti porukkaa heti avajaispäivästä lähtien.

Biotalous- ja juustomessut tuovat yrittäjtä ja yleisön yhteen taas toukokuussa. 

 

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetyt Biotalous- ja juustopäivät keräsivät pelkästään messuille huikeat 2000 ihmistä.

Tänä vuonna tapahtuman laajuutta ja riskejä on pienennetty, mutta meininkiä riittää silti vähän jokapuolella kaupunkia. Liikuntatalolla järjestettävät messut ovat päätapahtuma, jossa esillä ovat lähialueiden yritykset. Messuilla kuullaan tapahtuman teeman mukaisia asiantuntijapuheenvuoroja muun muassa CP Kelcon teknologiajohtajalta Oliver Ruppertilta, Eco Energy SF:n Tomas Norrenalta,Metsä Fibren Biotuotetehtaan projektipäälliköltä Timo Merikalliolta sekä VTT:n erikoistutkija Jani Lehmoselta, joka esittelee kuulijoille sellun mahdollisuuksia muun muassa vaatevalmistuksessa.

Messujen aikana on tietenkin myös muuta ohjelmaa, kuten musiikkia ja tanssia. Tanssin pyörteisiin viettelevät kilpatanssijat Ada Varstala ja Antti Kapanen ja musiikista vastaavat Koskelan Viihdelaulajat, Äänekosken Harmonikkakerho sekä Koskelan nuorten bändi Teppo Seppäsen johdolla.

Biotalous- ja juustopäivät palauttavat myös Hotelli Keiteleeseen tanssit, joissa pistetään jalalla koreasti perjantaina. Oheisohjelmana nähdään lauantaina Äänekosken kaupungintalolla järjestettävä jazzvaikutteinen konsertti, jossa esiintyvät huipputrumpetisti Verneri Pohjola ja pianisti Artturi Rönkä. 

Kaksipäiväinen tapahtuma huipentuu kuorokonserttiin, joka toimii myös iloisena yhteislaulutilaisuutena. Liikuntatalolle innokkaan yleisön lisäksi kokoontuvat Koskelan viihdelaulajat, Äänekosken kirkkokuoro, Äänekosken Naiskuoro, Kamarikuoro Sonore, Äänekosken Harmonikkakerho, Kosken laulu sekä Mieskuoro Metsot.

 

Biotalous- ja juustopäivät 19.–20.5. Äänekoskella

Vastaa