Joulumantelin 6. luukku: Riikka ja Pullaparrat – Joulu saa laulamaan sekä Mape – Valehtelisin jos väittäisin


Joulumantelissa laitetaan vitosvaihde päälle, sillä tänään on luvassa sinkku! Siis sellainen musta ja pieni lätty, jossa on kappale kummallakin puolella. 

 

Sinkun A-puolella Riikka ja Pullaparrat pistää pohtimaan asioita kolikon toiseltakin puolelta. Tärkeitä on, että joulu saa laulamaan!

– Vaikka henk.koht. ei tullut rekiretkeä joulukirkkoon koettuakaan, niin näin joulun alla on fiilis, että vesimaljalla on viideltä aamuyöllä silmiä huuhdeltu. Tää on sellainen pienen pieni läpileikkaus asioista jotka yhdistän jouluun. Joku oli aina silloin saunassa kun pukki kävi kylässä, kappaleen sanoittanut Jone Sohlman kertoo.

– Tässä on jotain tummaa ja kummaa tunnelmaa, toimituksen kellarissa pohditaan kynsiä syöden.

sävellys: Janne Poikolainen

sanoitus: Jone Sohlman

video: Matti Malinen

laulu: Riikka Salonen

rummut: Joni Bister 

basso: Jasmin Hartikainen

kitara: Matti Malinen

koskettimet: Taina Laitinen

Joulupukillakin voi olla loppuvuodesta ongelmia pysyä mukana Joulun oravanpyörässä.

 

B-puolen kappale ja video luovat vision kovaotteisesta pukista, joka ottaa lain omiin käsiinsä hoitaakseen tehtävän johon vain pukki pystyy. Pukki käärii hihat ja pistää pari jabia pihassa seisovaan karhuun. Tässä maassa on tehty monia hommia koska ne vain täytyy tehdä. Välillä pitää jakaa lahjat ja välillä pitää kurittaa karhua.

– Harvemmin pukkia yhdistetään karhuun, mutta näköjään kaikki on mahdollista. Nooh, Karhu tai Otava tai Poro, vai mitä niitä tähtikuvioita nyt onkaan, kellaritoimituksessa virnistellään.

Musakorneritoimitukseen kantautui myös huhu, ettei Kolmas Nainen olisi nostamassa oikeusjuttua kappaleen modifioinnista jouluisempaan moodiin.

– Ihania miehiä, taitavat olla jouluihmisiä, toimituksessa huokaistaan helpotuksesta.

sävellys & sanoitus: Pauli Hanhiniemi

alkuperäinen esittäjä: Kolmas Nainen

laulu: Markku Pelkonen

kosketinsoittimet: Pekka Ouli

video: Miikka

 

 

 

Vastaa