Julistaako tekninen lautakunta Viiskulman kiertoliittymän taideteokselle avoimen suunnittelukilpailun?


Nähtäväksi jää millainen taideteos tähän tulee?

Viiskulman kiertoliittymä saanee oman taideteoksensa. Mutta millaisen?

 

Viiskulman kiertoliittymä on Äänekosken kaupungin keskusta-alueen tärkein sisääntuloväylä ja siksi kyseisen kiertoliittymän sisäosaan halutaan lisää näyttävyyttä. Tekniselle lautakunnalle ehdotetaan julistettavaksi avoin suunnittelukilpailu.

Äänekosken kaupunki on eri toimialojen yhteistyönä selvittänyt mahdollisia vaihtoehtoja ja tapoja toteuttaa viihtyvyyden parantamista Viiskulman kiertoliittymän yleisen ilmeen parantamiseen.

– Jotta kyseinen tavoite voisi tapahtua, on kiertoliittymää tarkasteltava kokonaisuutena. Viiskulman kiertoliittymän graafinen ilme on tärkeä koko kaupungille. Sen kautta luodaan mielikuvaa kehittyvästä kaupungista, teknisen lautakunnan listalla linjataan.

Tekninen johtaja esittää, että avataan Viiskulman kiertoliittymää koskeva, kaikille avoin suunnittelukilpailu, jossa päämääränä on saada aikaiseksi hankinta Viiskulmaan sijoittuvasta julkisesta taiteesta. Hankinnan lopullinen tarkoitus on siis ainutkertaisen taideteoksen tai taiteellisen esityksen luominen tai hankkiminen.

– Äänekosken kaupunki kutsuisi tähän ideointiin mukaan ennen kaikkea taiteilijoita ja muita taiteen parissa toimivia osallistumaan Viiskulman yleiseen taidekilpailuun. Taidekilpailulla haetaan ideoita Viiskulman kiertoliittymän keskelle sijoittuvalle kokonaisuudelle, tekninen johtaja esittää.

 

Vastaa

  1. Pertti Salo

   Voisihan se olla ilman mitään ,mutta eikö olisi paikallaan muistaa paperiteollisuutta, esim: Kuhnamon rannassa Pukkimäen saunan seudulla on puuhiomon hiomakivi. Sen voisi laittaa keskelle, eikä veisi näkyvyyttä ja olisi osa historiaa,
   eikä varmaan maksaisi maltaita..

   Vastaa
 1. "Äly hoi älä jätä"

  No nyt on oikein kuningas ajatus. Pistetään siihen joku peltihökötys ja nousukiito alkaa. Olisikohan järkevämpää laittaa nuokin rahat Suolahtisalin korjaukseen niin saataisiin kuuluvuutta lisää. Ai niin eihän se käy päinsä Suolahtihan ei ole kaupunkia.

  Vastaa