Keitelejazz tulee taas!


Keitelejazz 2019 – heinäkuun lopulla.

Ensi kesänä Häränvirran ranta täyttyy  totuttuun tapaan musiikinrakastajista. Keitelejazzin uutta tulemista on odotettu sydän pamppaillen, ja nyt se on totisinta totta! Kesäkuussa jazzataan taas!

 

Se on totta! KeiteleJazz ry:n toiminnanjohtaja Jukka Vehkala sai kertoa hyvät uutiset maanantaina järjestetyssä lehdistötilaisuudessa. Äänekosken kaupunki on lähtenyt yhdistyksen taustatueksi. Välivuoden pitänyt maineikas festari palaa paikoilleen.

KeiteleJazzilla on suuri imagollinen merkitys Äänekosken kaupungille myös markkinoinin ja maineen kannalta. Hyvin järjestetty festivaali on kaupungille vain plussaa.

– Kaupungilla on varattuna ensi vuoden talousarvioon 30 000 euroa tapahtuman tukemista varten. Jazz ry:llä on sataprosenttinen taiteellinen vastuu, kulttuurituottaja Jupe Pohjolainen sanoo.

– Tämä tuo toimijoille mielenrauhaa, kun ei ole oma omaisuus panttina, kaupunginjohtaja Matti Tuononen sanoo.

– Tämä on kaupungin lippulaiva, vapaa-aikajohtaja Markku Auvinen sanoo.

– Tämä on hieno homma, toivotaan, että tämä ei ole ainutkertainen comeback, vapaa-aikalautakunnan puheenjohtaja Jari Halttunen toivoo.

Menneenä kesänä ei KeiteleJazz soinut. Vuoden 2016 festivaali oli voitollinen ja kaikki velat ja sitoumukset saatiin hoidettu. Tätä ennen meni pari vuotta miinusmerkkisesti.  Tuumaustauko tuli tarpeeseen ja nyt lähdetään järjestämään festivaalia entistä tarmokkaammalla meniningillä.

– Välivuoden aikana kuunneltiin reaktioita ja odoteltiin  löytyykö festivaalityöhön tuoreita voimia tai uusia organisatorisia ratkaisuja, Vehkala sanoi.

Tutut jazzkasvot Kalevi Plattonen ja Pentti Ronkanen ovat väistyneet sivuun toimiakseen asiantuntija- eli konsulttiapuna.

– Aika orpona oltaisi jos Pena ja Kaltsu eivät olisi messissä mukana. Tavoitteena on tehdä ohjelmistosta uniikki ja laajasti kiinnostava.

KeiteleJazz 28.6-1.7.2018

Jukka Vehkala ja Jupe Pohjolainen toivat hyviä uutisia!

 

Vastaa