ÄKS

Ketkä maksavat urheilutilojen käytöstä Ääneseudulla?

03.03.2015 09:32
Onkohan Äänekosken VPK ainoa käyttömaksuja maksava järjestö/yhdistys Ääneseudulla?

 

Käymme sunnuntaisin klo 20.00 – 22.00 ”lepakkovuorolla” Hiskinmäen palloilusalissa pelaamassa salibandya tai koripalloa. Olemme pitkänaikaa ihmetelleet sitä, että ennen meitä olevalla vuorolla käy pelaajia vain silloin tällöin.  Ajatuksissa oli, että käyttökorvauksen joutuvat kuitenkin maksamaan.

No eipä mennyt montaa päivää, kun VPK:n postilokeroon tuli palloiluhallin käyttökorvausmaksu syksyn ajalta 191,93€. Minä sitten ajattelin, että soitanpa laskusta kaupungille, kun laskussa oli puhelinnumero laskutiedusteluja varten. Esitin asian, että saataiskos vähän alennusta, kun emme ole syksyllä ihan kaikilla vuoroilla edes käyneet.  Langanpäästä kerrottiin ystävällisesti, että kaikista vuoroista pitää kyllä maksaa. Ymmärän kyllä tuon, mutta sitten rohkenin kysyä, että mitä järkeä on muiden järjestöjen ja urheiluseurojen maksaa tilavuokria, vaikka eivät siellä aina käykään. Langanpäästä kerrottiin, että kaikkien ei tarvitse maksaa käyttömaksuja, esimerkiksi järjestöjen ei tarvitse maksaa. Olin hetken hiljaa ja mietin, kunnes sain suuni auki ja kerroin, että taidamme olla Äänekosken vanhin rekisteröity yhdistys ja yleishyödyllinen yhteisö. Mekö emme siis kuuluu tuohon porukkaan? No niin, sitten oli langan toisessa päässä hetken hiljaista, kunnes ihmettelimme yhdessä, että miten tässä näin on käynyt. Kävi ilmi, että laskutuskäytäntö on erittäin kirjava.

Nyt jälkeenpäin olen kuullut monenlaisia tarinoita, kuinka maksut kierretään. Jopa kaupungintalolta saa kuulema ohjeita tähän.

Olisi mukava tietää, ketkä tästä lystistä maksavat ja ketkä ovat vapaamatkustajia ja millä perusteella? Kaikki ketkä maksavat, laittakaa sähköpostia aanekoskenvpk@gmail.com

Me Äänekosken VPK:n miehistö ja nuoriso-osasto harjoittelemme jatkossakin ”Hiskin” palloilusalissa, maksaa se tai ei, mutta laskutusperusteet pitää olla tasapuoliset.

Pyydänkin näin lehden välityksellä saada tietää, että olemmeko me maksaneet perusteettomasti jo vuosia käyttömaksuja? Jos olemme, pyydämme palauttamaan turhaan maksetut rahat Äänekosken VPK:lle. Tilinnumeron saa allekirjoittaneelta. Laittakaa myös tähän lehden palstoille, mitkä ovat perusteet maksuille.

Maksamme käytöstä ja saamme huonoimman harjoitusajan käyttöön. Urheiluseurat varaavat aikoja varmuudenvuoksi ja jättävät käyttämättä, kun ei tarvitse maksaa…

Joku järki tähän touhuun, joko kaikki maksavat tai sitten ei kukaan!
Urheilullisin terveisin,

Jan Fredriksson
Äänekosken VPK

Vastaa

 1. pasi sanoo:

  Maksaa se juniori kiekkokin suolahti areenalla. 3*60min/viikko 8 kuukauden ajan +kotipelit = n.11000€.

  1. Janne sanoo:

   Joo, mutta onko se muille ilmainen???

 2. Vanha juttu, jonka jotkut jo toivovat hautautuneen. sanoo:

  Muistakaamme että jokin aika sitten kaupungin viranhaltijat teki esityksen jossa käyttömaksuja alettaisiin perimään lähes kaikilta. Tämä saattoi sattua erittäin pahasti joidenkin ei demokraattisesti ajattelevien mieleen. Itseasiassa demereita taitavat vielä olla. Nyt mennään niin ettei mikään ole varmaa, joku maksaa joku ei. Äänekoskelaista tasa-arvoa.

  1. erkki uusitalo sanoo:

   Äki.
   Pasi oikeassa, kyllä kiekkon harrastajat maksavat käyttövuoromaksua.Esitetty arvion on vain yhden joukkueen kustannukset,joskin hiukan yläkantissa kuitenkin lähellä oikeaa kokoluokkaa.Myös muut rekisteröidyssä yhdistyksessä (äänekoskelaisessa) kiekkoa harrastavat joukkueet maksavat käyttövuoroistaan. Rekisteröidyn yhdistyksen maksamat käyttövuoromaksut ovat yhteensä n.55500€/vuosi Lisäksi ovat vielä muut runsas lukuiset harrastajaryhmät ja.työpaikkaryhmät ja kaikki maksavat taksojen mukaiset käyttövuoromaksut.Tämmöinen tapaus tällä kertaa.Asiasta olisi pajlonkin keskustelun aihetta mutta saattaisi paperi loppua PS.Jannelle,kuten huomaat ei ole muillekkaan ilmainen

   1. Janne sanoo:

    Juu se on hyvä, että jääkiekossa on tasapuolista, eli kaikki maksaa ketkä pelaa. Meillä Äänekoskella ei moni maksa, vaikka samaa salia käytetään, tästä lähinnä valitin, eli samat säännöt kaikille.

 3. NMS sanoo:

  Kysyttiin että maksatko ja vastaan kyllä, ollaan maksettu. Naisten sekalaisia sählyjoukkueita ja ollaan pelattu liikkarilla ja tennishallilla. Parhaat vuorot on aina varattuna huimalle, äu:lle ja kelle lie. Mutta ollaan maksettu jämävuoroista, mitkä ei ole käyny kaikille ja pelailtu 6:n hengen porukassa ja maksettu huimia summia. Peruutus on onnistunut jos on ilmoittanut etukäteen, mutta jos ollaan todettu sunnuntai-iltana että näköjään 3 pelaajaa pääs paikalle, niin sillä määrällä ei pelata, mutta maksetaan silti. Ymmärrän tuon, mutta kyllä ne säännöt sais olla kaikille samat.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy