Koiviston koulun upeat käsityöprojektit jatkuvat – katso videot mahtavasta tykkipelistä!


(Kuvakaappaus Koiviston koulun videosta)

Koiviston koulun teknisen työn luokassa ei viilailla vuodesta toiseen vaan linnunpönttöjä.

 

Koiviston koulun 5.-6-luokkien käsityötunneilla on rakennettu kevään aikana täysin toimiva neljän hengen pelattava tykkipeli.

Tykkipeli on neljän pelaajan nopeatempoinen tarkkuuspeli, jossa jousitoimisilla ”tykeillä” koitetaan kaataa vastustajien tornit sinkoamalla metallikuulia niitä päin. Kun omat tornit ovat kaatuneet, tippuu pelistä pois. Viimeisenä jäljellä oleva voittaa erän. Kuulat sinkoilevat sen verran vinhasti, että pelaajia ja katselijoita suojelee pelin ympärillä olevat läpinäkyvät pleksit. Ammutut kuulat valuvat kaltevia kouruja pitkin takaisin kaukaloihin pelaajien ulottuville ja tornit saa nostettua ylös pelin pohjassa olevista naruista.
Tykkipeliä on ollut tekemässä koko 5.-6. luokka opettansa johdolla ja rakentamiseen on kulunut noin 20 oppituntia. Päämäärätietoinen ja mielekäs projekti on sujunut hienosti. Aiemmin Koiviston koulun käsityöluokassa on rakennettu ilmakiekkopeli ja rallipeli, jotka ovat olleet aikamoisia hittejä.

 Peli on oppilaiden pelattavissa koulun tiloissa ja saattaapa sitä joskus aikuinenkin ”vähän vaan kokeilla”, Koiviston koulun rehtori Matti Kuusinen myöntää.

Omaksi muistoksi ja hienon projektin kunniaksi on kuvattu kaksi mahtavaa videota, joista muutkin koulut voivat etsiä inspiraatiota omiin projekteihinsa.

 

Tässä linkit esittelyvideoihin:

Koiviston koulun Tykkipeli

Making of Tykkipeli

Vastaa