Koiviston luontopolku sai opaskylttejä ja upeita eläintauluja


Vasemmalla takana Jaana Tullila ja opettaja Jaana Mäkisalo , Koiviston koulun 3-4-luokkalaiset eläintaulujen tekijät.

Koiviston luontopolulla on nyt erityisen paljon nähtävää. 

 

Jaana Tullila valmistuu pian ympäristönhoitajaksi Poken luonto- ja ympäristöalan koulutuksesta Saarijärveltä Tarvaalasta. Jaanan opiskeluun kuului muun muassa ulkoilureittien rakentamista ja hoitamista. Tämän tutkinnon osan hän pääsi suorittamaan Koiviston luontopolulla Koiviston kyläyhdistyksen puheenjohtaja Matti Hämäläisen opastuksella.

– Harjoitteluun kuului muun muassa reitin merkkaamista ja esimerkiksi puista, muurahaisista, tervaskannoista, siirtolohkareista kertovien opastaulujen valmistamista polun varrelle, Tullila kertoo.

Tullila halusi innostaa myös Koiviston koulua mukaan luontopolkuprojektiin. Ehdotuksena oli, että oppilaat valmistaisivat eläinjulisteita. Koululla innostuttiin asiasta., että
– Koiviston luontopolku motivoi oppilaita tekemään eläinjulisteita. Tulivathan julisteet Naakkiman laavun pihapiiriin valmistettavaan tauluun kaikkien laavulla kävijöiden ja retkeilijöiden ihasteltaviksi. Teema sopi hyvin koulutyön lomaan, 3-4-luokkalaisten opettaja Jaana Mäntysalo kertoo.

3-4-luokan oppilaat tekivät julisteita hyvin huolellisesti etsien itse tietoa netistä kustakin eläimestä.
– Tietotekstin tuottamista oli harjoiteltu jo aikaisemmin  ja se sujuikin hyvin. Oppilaat kirjoittivat itse tietokoneella tekstit samalla opetellen tekstinkäsittelyä. Kukin oppilas piirsi myös oman eläimensä, Mäntysalo kertoo.

23. toukokuuta juhlistettiin eläinjulisteiden valmistumista. Koko Koiviston koulu oppilaineen ja opettajineen teki aamulla retken Naakkiman laavulle. Makkarat ja mehut maistuivat retkeläisille aurinkoisena aamuna. Eläinjulisteiden tekijät esittelivät omat julisteensa. Kaikki olivat piirtäneet hienoja eläimiä ja etsineet tietoa kyseisistä eläimistä.

Tiia oli piirtänyt suden. Hänen mielestään eläinjuliste oli ollut helppo tehdä. Hän oli etsinyt suden kuvia ja tietoa eläimestä netistä.

Pinja oli piirtänyt mäyrän. Työtä oli ollut kiva tehdä. Mäyrässä oli hyvät värit. Tekstin työhönsä Pinja oli etsinyt luontoportti.com:ista.

Saimi oli taiteillut näädän. Hän oli katsonut netistä näädän kuvia ja tietoa riistakeskuksen sivuilta.

Susanna oli piirtänyt ketun. Aluksi työ oli tuntunut vähän vaikealta tehdä, mutta hyvin kuitenkin sitten onnistui. Susanna oli katsonut ketun kuvia mallista ja tekstiä etsinyt riistakeskuksen sivuilta. Hän oli muotoillut lauseet itse.

Alina piirsi helmipöllön ja käpytikan. Hän oli katsonut mallia piirtämiseen. Alina oli nähnyt luonnossakin käpytikan. Tietoa tekstiin hän oli etsinyt luontoportin sivuilta.

Anni piirsi käen ja oravan. Hän oli katsonut vähän mallia eläinten piirtämiseen. Riistakeskuksen sivuilta Anni oli etsinyt tietoa tekstiin. Anni oli kuullut jo käen kukkuvan tänä keväänä.

Elisa taiteili lumikon, johon hän katsoi kuvista vähän mallia. Työ tuntui aluksi vaikealta, mutta onnistui sitten hyvin.

Naakkiman laavun pihapiiriin valmistuvasta taulusta voi käydä kesällä lukemassa tietoa eläimistä ja ihastelemassa upeita eläinten kuvia.
– Haluan kiittää vielä jokaista taulun tekijää ja opettaja Jaana Mäkisaloa ja koko Koiviston koulun väkeä,  Tullila sanoo.

Vastaa