55. Koskelan kirjallisuusmatinea – ääneen pääsee kirjailijat Elisabet Aho, Mari Mörö ja Mikko Porvali 


Mikko Porvali, Mari Mörö ja Elisabet Aho ovat tämän vuoden kirjallisuusmatinean päätähdet.

55 vuotta sitten alkanut perinne kestää: on taas matinean aika. Koskelan tapahtumassa kirjailijat Elisabet Aho ja Mikko Porvali vievät sota-aikaan, Mari Mörö taas Kanadaan asti suomalaisen utopiayhteisön jäljille.
 
 
Elisabet Ahon tuorein teos on vuonna 2017 ilmestynyt Talvi. Se on romaani sodasta ja selviytymisestä, pelottomuudesta ja rakkaudesta. Sotaa ei pääse pakoon, on tartuttava hetkeen, koska tulevasta ei ole tietoa.Kirjan päähenkilö on leikkaussalihoitajaksi opiskeleva Henni, jonka sota heittää kenttäsairaalaan Kannakselle. Pakolaisina sodan varjossa joutuvat puolestaan elämään pieni Majlen ja hänen sisaruksensa.
 
Mikko Porvali on kirjoittanut useita sotahistoriaa käsitteleviä tietokirjoja, mutta Äänekoskelle kirjailija saapuu palkittuna dekkaristina. Uusimmassa teoksessaan Porvali kuvaa poliisimiehen näkökulmasta sodan loppuvaiheita ja sodanjälkeistä sekasortoista todellisuutta.
 
Mari Mörö kuljettaa entisen avioparin yhdessä Kanadaan. Työn alla on juhla ja museo ammoiselle suomalaiselle utopiayhteisölle, ja näistä eväistä virittyy mojova tragikomedia.
 
Kirjallisuusmatinea, Koskela su 18.11.2018 klo 13. Juontajana Jaana Tani. Musiikkiesityksiä. Kahvitarjoilu. Kirjamyynti.

Vastaa