Koulunmäen äänestyspaikalla ei ole otettu esteettömyyttä huomioon – äänestäjiltä tullut tiukkaa palautetta


Äänestyspaikalle pääsee tullaan takana olevien portaiden kautta. Tämä hankaloittaa liikuntarajoitteisten äänestykseen tuloa.

Äänestysalueella 002 Markkamäessä, eli koulunmäen yhtenäiskoulun ruokalassa ovat äänestysvirkailijat saaneet kuulla negatiivista palautetta äänestyspaikalle pääsemisen suhteen. 

 

Koulunmäen yhtenäiskoulun rakennustyömaa sulkee sujuvan pääsyn äänestyspaikalle. Jos mielii päästä autolla aivan oven eteen, on osattava tulla Mikonpuiston päiväkodin tai Liikuntatalon kautta, mutta silloin täytyy ajaa kevyen liikenteen väyliä pitkin. Opasteita ei tähän tarkoitukseen ole asetettu. Vaalivirkailijat sanovat, että palautetta on tullut runsaasti, ja aivan syystä. Äänestyspaikalle on tultava puisia rappusia pitkin, ja tämä ei onnistu liikuntarajoitteisilta henkilöiltä.

– Nyt ei logistiikka toimi. Olemme saaneet palautetta, sillä pyörätuolilla tai rollaattorilla tulevat eivät rappusia pitkin pääse äänestämään. Kiertotielle ei ole tehty opasteita, jotka ohjaavat ovelle saakka, Jukka Takala harmittelee.

Hänen tietoonsa ei ole tullut, onko jonkun ääni jäänyt antamatta tämän epäkohdan vuoksi.

– Saattajat ovat tulleet ensin kysymään, miten tänne pääsee, Takala sanoo.

Onneksi portaat ovat kuivat, eikä liukastumisen vaaraa täten ole.

– Kaikki joilla on liikkumisen kanssa ongelmaa, ovat asiasta huomauttaneet, Takala kertoo.

Pyyntö opasteista on laitettu eteenpäin. Ainakaan vielä klo 14.30 ei opasteita ollut asetettu.

– Toivottavasti eurovaaleissa otetaan tämä epäkohta huomioon, nyt se on hieman myöhäistä. Ihmettelemme, ettei esteettömyyttä ole kaupungin päässä otettu huomioon, vaalivirkailijat sanovat.

Myös toiseen epäkohtaan on törmätty:

– Äänestyskopit ovat tehty seisoviltaan äänestäjille. Äänestyspaikoilta pitäisi löytyä myös sellainen koppi, jossa pyörätuolissa istuva voi äänestää vaalisalaisuuden puitteissa.

Totta, tämä epäkohta olisi helppo poistaa lyhentämällä kopista jalat.

Vastaa

  1. Pettersson

    Kyllä oli typerästi järjestetty, vai oliko tahallaan, ettei ns.”turhat” äänestäjät tunge heidän tilaisuuteen, häiritsemään.Vika oli kokemattomuudessa.

    Vastaa