Kreikkalainen gyrosravintola Suolahteen


Barzan avaa ravintolan Suolahteen.

Suolahden uusin ravintola tarjoaa gyrosta seitsemänä päivänä viikossa. 

 

Gyros on kreikkalaisten versio turkkilaisten döner kebabista. Suolahtelaisesta Satamauste Giros -ravintolasta saa gyrosta niin rullana kuin pitaleivän sisään sujautettuna. Gyros on vartaassa kypsennettyä sianlihaa. Ravintolan omistaja Barzan esittelee ylpeänä seitsemän kuukautta kestäneen remontin lopputulosta. Viihtyisän ravintolan seiniä koristavat ravintoloitsijan itsensä maalaamat teokset ja installaatiot.

– Ravintola on myös taidegalleria, katutailteiljanakin ollut Barzan sanoo.

Teokset eivät ole myynnissä, sillä niihin liittyy tarina Barzanin omasta elämästä. Barzan tuli Suomeen 29 vuotta sitten Pohjois-Irakin Gurdustanista.

– 23 vuotta sitten avasin ensimmäisen ravintolani Turkuun, seuraavan Helsinkiin, sitten oli vuorossa Keuruu. Tämä on jo toinen Suolahteen avaamani ravintola. Minulla on ollut myös taidegalleriat Helsingissä ja Turussa, Barzan luettelee.

Hänellä oli myös pihviravintola Alkulassa, mutta vuonna 2015 se joutui tuhotyön kohteeksi. Yrittäjän ripeiden toimien ansioista suuremmilta vahingoilta vältyttiin, mutta Barzan päätti sulkea ravintolansa.

– Ravintolaa kohden heitettiin polttopullo, Barzan muistelee muutaman vuoden takaista takaiskua.

Satamauste Giros on avoinna viikon jokaisena päivänä: arkisin 13-23 ja perjantaina ja lauantaina Barzan pitää ovea auki aamuun saakka.

– Varsinaisia avajaisia vietetään vapunpäivänä 1. toukokuuta, mutta ennen sitä harjoitellaan hieman, Barzan hymyilee.

 

 

 

 

Vastaa

  1. Juki

    Laittakaa kunnon kyltti katolle et huomaa. Jos ei tiiä on syrjässä mahorazin vieressä. Minäkin kuulin tästä kaverilta.

    Vastaa
  2. nms

    Jutun perässä vanhat otsikot ”Gallen laittaa lapun luukulle”, ”Väliasema hakeutui konkurssiin” ja hetki sitten sushi-ravintola ilmoitti lopettavansa.. Oliskohan kannattanut avata tämä Äänekoskelle kun Suolahdessa ei tunnu ravintolat oikein pysyvän pystyssä..

    Vastaa