Kylät valtasivat keskustan – ”Tämä on yhteen hiileen puhaltamista!”


Viihdykkeestä vastasivat muun muassa Sumiasten harmonikat Helmer Pesosen johdolla.

Äänekosken Keskuspuistossa lauantaina järjestetyssä Avoimet kylät- tapahtumassa nähtiin hieno kattaus äänekoskelaista kylätoimintaa.

 

Sumiaisten, Rautionmäen, Koiviston, Hietaman, Konginkankaan ja Riihilahden kyläyhdistykset pistivät parhaansa esille kylien yhteisessä tapahtumassa.
– Me talvella kyläparlamentissa päätettiin tulla porukalla tänne esittäytymään. Tämä tapahtuman tarkoitus on poistaa vastakkaisasettelua: me kylät ei olla keskustaa vastaan eikä keskustakaan varmaan meitä vastaan. Puolet äänekoskelaisista asuu kylillä ja olemme täällä näyttämässä, että niissä on hyvä asua ja elää. Kylillä on ovet auki ja meille saa tulla ja tutustua, kyläparlamentin puheenjohtaja Matti Hämäläinen sanoo.

Tapahtumassa nähtiin musiikkia Sumiaisten harmonikoilta ja runonlausuntaa konginkankaan kylätaiteilija Timo Pasaselta. Kojuissa kävi iloinen puheensorina ja makkarankäry, kun keskustan väki tutustui kylien toimintaan.
– Tämä on yhteen hiileen puhaltamista. Nyt oli hyvä tulla ihmisten ilmoille, kun yhdessä tultiin, Rautionmäen kyläyhdistyksen väki sanoo.

Tapahtumassa pienimmätkin kylät pääsivät kertomaan omasta toiminnastaan ja markkinoimaan tämän kesän hienoja kylätapahtumia kuten Rautionmäen Köyhyydenkylän kyläpäiviä aj Konginkankaan kyläpäiviä.
–Monet äänekoskelaiset ovat varmaan vähän vieraantuneet kylistä. Yleensä kun järjestetään kesätapahtumia, niin ne ovat yleensä nimenomaan kyläyhdistykset ja järjestöt jotka niitä järkkää, ja sitä toimintaa me haluttiin tulla tänne esittelemään. Kun n yhteinen tapahtuma päästiin helpommalla ja mukaan lähti pienempiäkin kyliä, Konginkankaan kyläyhdistyksen puheenjohtaja Esa Sällinen sanoo.

 

Avoimet Kylät – tapahtuma Äänekosken Keskuspuistossa la 9.6. klo 12-15

 

Konginkankaan Hankepuu on suorastaan hämmentävän hieno.

Viihdykkeestä vastasivat muun muassa Sumiasten harmonikat Helmer Pesosen johdolla.

Köyhyydenkylän tarpeisto löysi paikkansa myös Keskuspuistosta.

Tiesitkö sinä mitä kaikkea Hietama on?

Kylätaahtumassa nähtiin myös hämmentävä ja hulvaton kaksoispyörä!

Vastaa