Mielipide: Jatketaanko heikompien kyykyttämistä?


Äänestäjän on syytä tiedostaa, että taloudessa on koittamassa huomattavasti nykyistä huonommat ajat. Iso kysymys on. miten taloutta tullaan tasapainottamaan. Kuritetaanko vähäosaisia entistäkin enemmän, vai ohjaavatko vaalivoittajien arvot toisenlaisiin ratkaisuihin.

Äänestäjän on syytä pohtia myös valitseeko hän puolueen sen arvojen ja pyrkimysten perusteella. Vai tekeekö valinnan puheenjohtajan esiintymisen ja puheen sujuvuuden perusteella.

Hallituspuolueet väittävät itse omilla toimillaan luoneen suuren määrän työpaikkoja ja parantaneen taloutta. Tosiasiassa ratkaisevinta on ollut, että EKP on työntänyt suunnattomat määrät 0-korkoista  rahaa Euroopan markkinoille. Markkinat ovat elpyneet ja vienti ruvennut vetämään.

On peloteltu, Leila Lindellkin uutterasti, että SDP vaarantaa hyvän kehityksen liiallisilla vaalilupauksillaan. Mutta kuinka ollakaan!  HS (25.3.) julkaisi analyysin puolueitten vaalilupausten kattamiskeinoista, joiden uskottavuuden todettiin ontuvan. Keskustan keinoilla uskottavuutta ei ollut lainkaan. ”Pisimmälle meni keskusta, jonka vastaukset uhmasivat arkijärkeä. Keskusta lisäisi menoja, keventäisi veroja ja samalla vähentäisi velanottoa. Tämän epäyhtälön mahdollistaisi puolueen mukaan työllisyyskehitys”! Mutta eipä ole Sipilää media ahdistellut.

Laajassa vaaliohjemassaan SDP on hahmotellut ilmastonmuutoksen torjunnassa eteen tulevia haasteita. Ohjelman suullisessa esittelyssä on ollut haparointia, mikä on synnyttänyt vääriä johtopäätöksiä. Onkin syytä todeta, ettei SDP ole nostamassa lihan hintoja, eikä kieltämässä bensiini- ja dieselautojen käyttöä, vaan ko. uusien autojen myynnin 2030-luvulla. Ja mitä metsien hakkuumääriin tulee, viimeksi muun muassa Maaseudun Tulevaisuuden (27.3.) liitteessä todetaan, että SDP:n mielestä hakkuiden määrää voidaan nostaa maltillisesti, jos hiilinielu samaan aikaan kasvaa.

Pentti Salminen

Vastaa

  1. Veli-Jaakko

    Pääministeriksi entinen ay-Rinne on kovin sopimaton henkilö. Lipponen oli toista maata ja P. Salminenkin olisi parempi kuin Antti Rinne, valitettavasti. Demarien vaalipaneelissa aistin, miten oma yleisönsä jännitti Rinteen puolesta ja aplodit jäivätkin vaisuiksi verrattuna muiden puolueiden vaalipaneeleihin. Rinne on menneisyyden mies siinäkin mielessä, ettei hän kykene tulevien sukupolvien näkökulmasta ajattelemaan maan asioita. Velkaa jälkipolville ja ilmastomuutoksen heikko hallinta ovat leimaa antavat piirteet miehessä. Mistä meitä silloin rangaistaan, kun ja jos Rinteestä tulee pääministeri.

    Vastaa