Myönteinen rahoituspäätös Hirvaskankaan kehittämiseen


Hirvaskankaalle voi nousta pian upea uusi logistiikkakeskittymä.

Äänekosken kaupunki sai rahoituksen Keski-Suomen liitolta Hirvaskankaan alueen kehittämiseksi raskaan liikenteen tarpeisiin.

 

 

Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 100 000 euroa, josta 50 prosenttia rahoitetaan Keski-Suomen Liitto kehittämisrahastosta ja toisen puolen rahoittaa Äänekosken kaupunki.

Reilun vuoden kestävän hankkeen aikana luodaan edellytykset huolinta- ja logistiikkapalvelukeskittymän syntymiselle Hirvaskankaalle toisiaan tukevan ja täydentävän yritysverkoston avulla. Pitkällä aikavälillä alueen kehittämisen uskotaan luovan vähintään 25 yrityksen verkoston, joka synnyttäisi 70-80 uutta työpaikkaa.

Alueelle kaavaillaan useamman yrityksen uudenlaista verkostoa raskaan kaluston korjaus-, huolto- ja varaosamyyntitoimintaan. Lisäksi hankkeessa kartoitetaan toimijat kuljettajien hyvinvointi- ja majoituspalveluiden tarjoamiseen. Hankkeen aikana selvitään lähialueen ratapihojen lastaus- ja purkuedellytykset tavaroiden kuljettamiseksi rautatiellä sekä varasto-, varastointi- ja terminaalitilojen, polttoainejakelun (sähkön-, kaasun- ja maakaasun) tarve ja mahdollisuudet.

Hanke alkoi virallisesti 1. elokuuta. Samaan aikaan on aloitettu neuvottelut alueelle haluavien yritysten kanssa. Toivottavasti jo syksyllä voidaan julkaista ensimmäisten yritysten nimet.

Hirvaskankaan huolinta- ja logistiikkakeskittymään haluavat yritykset voivat olla yhteydessä Äänekosken kaupungin yritysneuvontaan.

Vastaa

  1. Ihmettelijä!

    Sanotaan että työpaikkoja tulee pitkällä aikavälillä. Voisiko joku päättäjä kertoa kuinka pitkä on tuo aikaväli?

    Vastaa
  2. Pauliina Rusula

    Kuulostaa ihan siltä että saadaan pian myös ruokakauppa hirvaskankaalle. Sitä kovasti odotetaan. Ja postikin takaisin.

    Vastaa