Mystiikkaa ja magiaa haukea. Sumiaisten messuilla hellettä ja henkien havinaa


Äänekoskelainen Hannu Lehmonen oli lähtenyt Sumiaisten messuille ihan vain uteliaisuuttaan ja tapaamaan samalla tuttuja. Helmer Pesosen honkasoitinta piti tietenkin kokeilla. ”Kalinaahan siitä kuului, kun vain viitsi mäiskiä nuijalla pulikoita”, hän tuumaili soittotaidostaan hyväntuulisesti naurahtaen.

 

Sumiaisten mystiikkamessuilla soitettiin honkasoitinta ja mitattiin energioita.

 

– Heiluri kertoo kaiken. Se on ihmeellinen työkalu, jonka avulla löytyy vesisuonet ja maasäteily. Se kertoo ihmisen terveydestä ja on apuna parantamisessa, pohtii Vesannolta Sumiaisten mystiikkamessuille saapunut Arja. Sukunimellä ei ole hänen mukaansa niin väliä maagisissa jutuissa. Hän seuraa miten Helmer Pesosen kädestä roikkuvan ketjun päässä heiluva suippo kivi asettuu alustan voimakenttään.

Pesonen kertoo, että ihmisen voimakenttä ulottuu parin metrin päähän ja sen voimasta voidaan päätellä paljon.

– Mittauksia voidaan tehdä ja yhteys henkilöön voidaan saada vaikka hän ei ole läsnä. Homma toimii samoin kuin kaukoparannus.

Pesonen kertoo soveltavansa Teksasin intiaanien heilurioppeja. Hänen mukaansa mystiikka kaikkine ulottuvuuksineen on läsnä kaikkialla ja kuuluu kaikille.

– Sen arvo ja arvostus on palaamassa ja tulevaisuudessa merkitys kasvaa kovasti, hän arvioi.

Pesosen pystyyn polkaisemat messut toivat Sumiaisiin alan suomalaisia huippuosaajia, jotka jakoivat tietojaan ja kokemuksiaan yleisölle.

Taidoistakin päästiin ottamaan mallia, sillä paikalla oli myös vanhoihin taitoihin perehtyneitä parantajia kuten hierojia ja terapeutteja.

Armi Pousi tömisteli rummullaan ja jutustelullaan hyvinvointia ja yhteyttä äiti maahan. Hän kertoi samantapaisten ikiaikaisten parannustaitojen kehittyneen ympäri maailmaa toisistaan riippumatta.

Yhteys äiti maahan

 

Haminalainen Arja Pousi rummutti ja jutusteli vanhan koulun suojissa yhteyttä ja juurten kasvua äiti maahan.

– Tämmöisellä terapialla rentoudutaan ja voimaannutaan.

Terapiatuokioon juuri osallistunut porukka oli vakuuttunut vaikutuksista ja naiset kertoivat saamastaan hyvänolontunteesta. Pousi kertoo olevansa koulutukseltaan työnohjaaja ja luontaisterapeutti, jolla on takanaan shamaanikoulutus ja alan jatko-opinnot diplomeineen. Lisäksi hänellä on reikiopettajakoulutus.

– Olen tällaisilla messuilla ensimmäistä kertaa. Hoitoja on tarjolla ketkä vain uskaltaa tämmöiseen hörhöilyyn luottaa ja antautua käsittelyyn, hän naurahtaa.

Hän korostaa, että maayhteyden syntyminen on myös oivalluttavaa ja henkisesti vahvistavaa. Perimmäisenä voimana on rakkaus, hyvän tekeminen ja auttaminen.

– Ihmisen ja luonnon yhteydet ovat ikiaikaisia asioita, joita on hallittu toisistaan riippumatta vuosituhansia eri puolilla maailmaa. Otetaan esimerkiksi intiaanit, Suomen sukuiset kansat ja Australian alkuasukkaat.

Maagisen maukkaita haukipihvejä taikoivat Keitelejärven mystisistä kaloista sumialaiskonnevetiset sisarukset Päivi ja Jussi Rossi sekä Tero Puttonen Konnevedeltä.

Maagisen maistuvaa

 

Takuulla paikallista messumurkinaa taikoivat sunnuntaina ravintolateltassaan sisarukset Päivi ja Jussi Rossi sekä Tero Puttonen. Tarjolla oli haukipihvejä paistettujen perunoiden ja kasvisten sekä kermaviilikastikkeen kera.

– En minä muuta mystiikkaa tähän osaa sotkea, kuin että on maagisen maistuvaa, naurahtaa Jussi Rossi.

–  No onhan se hauki semmoinen mystinen kala, kun tuolla syvyyksissä tuppisuuna kyttää, hän naurahtaa.

Kalat on pyydetty uistimella Keiteleestä, tainnutettu, verestetty heti ja jäitetty saman tien. Käsittelyyn kuuluvat myös fileointi, pakastus ja jauhaminen.

– Laatuun kannattaa satsata, jotta saadaan huippuhyvää raaka-ainetta.

Resepti ei ole salaisuus vaan yleisesti tunnettu merikalastajien keskuudessa. Tero Puttonen toi sen aikoinaan opiskelureissultaan rannikolta. Rossi korostaa. että lisukkeina ei ole lauantaimakkaraa, ei jauhelihaa eikä anjovista, joita on kuullut käytettävän.

– Hauki näissä maistuu niinkuin pitääkin. Sipulia, korppujauhetta, kermaa ja mausteita sekä voissa paistaminen, siinä sen salaisuus.

– Olen tehnyt näitä pihvejä juhliin kavereille ja aina vaan tulee uusia pyyntöjä. Nyt päätettiin kokeilla täällä messuilla. Mukavaa on ollut, tosin lämpimänpuoleista tässä pannun ääressä, Rossi tilittää koko kolmikon tunnelmia.

 

LASSE HÄMÄLÄINEN

 

 

Vastaa