Olavi Uusivirta esiintyy lokakuussa Painotalolla – Kulttuuritoimen ohjelmistossa on jokaiselle jotakin


Olavi Uusivirta. Valokuva: Tero Ahonen

Äänekosken kulttuuritoimen ohjelmasyksyssä on tarjolla tanssia, videotaidetta, klassista, jazzia, rockia…

 

Virtuosi di Kuhmo avaa Äänekosken kulttuuritoimen syyskauden lauantaina 14.9. konsertilla ”Kaksi klassikkoa”. Konsertti on hieno ja samalla ainutlaatuinen tilaisuus kuulla korkeatasoista kamarimusiikkia, sillä orkesteri esiintyy vain muutamia kertoja vuosittain. Suurin osa VdK:n jäsenistä työskentelee helsinkiläisissä sinfoniaorkestereissa – osa myös esiintyy kansainvälisillä areenoilla solisteina ja kamarimuusikkona sekä opettaa eri musiikkikorkeakouluissa.

Äänekosken kulttuuritoimen yhteistyö Keski-Suomen Tanssin Keskuksen kanssa jatkuu ja osana Tanssin Aika –festivaalia Painotalolla nähdään tanssiteatteri Hurjaruuthin Flora ja Fauna –esitys 27.9. Se vie kiehtovaan tanssia, videota sekä äänen ja kuvan liiketunnistimia yhdistävään seikkailuun!

Pitkän linjan lauluntekijä Jukka Kuoppamäki vierailee Suolahtisalissa 5.10. mukanaan ikisuosikkeja sekä uusia kappaleita. Konsertti jakautuu kahteen osaan ja sen toisella puoliskolla Kuoppamäki laulattaa yleisöä antaen kaikille mahdollisuuden osallistua rakkaimpien ja suosituimpien laulujensa tulkitsemiseen.

Uutta materiaalia parhaillaan työstävä bluestrio Talmud Beach piristää syksyä mieskauneutta tihkuen, bluesissa suin. Tämä tapahtuu Willessä 17.10.

Valovoimainen ja Suomen tunnetuimpiin näyttelijöihin lukeutuva Martti Suosalo esittää Kari Hotakaisen monologin ”Palvelija” tiistaina 22.10. Suolahtisalissa. Esitys pohtii palveluammatin rajoja: mitä ihmiseltä voidaan vaatia ja milloin kantti ei enää kestä?

Olavi Uusivirta tuo valoa syksyyn konsertissa Painotalolla 25.10. Emma-palkittu laulaja on myynyt kultaa ja platinaa ja tunnetaan myös valkokankaalta, tv-ruuduilta ja teatterilavoilta. Energisen lavashown takaa huippumuusikoita vilisevä bändi.

Kulttuuritoimen jazz-ohjelmasta vastaa virtuoosimainen pianistilegenda Iro Haarla kvartetteineen 21.11.

Joulutunnelmiin päästään syyskauden ohjelman 27.11. päättävässä ukrainalaisen lauluyhtye Simnotin ”Maailman joulu” –konsertissa. Siinä kuullaan tuttuja joululauluja kansainvälisin maustein. Konsertti pidetään Äänekosken kaupungintalolla.

Vastaa