Poken avoimissa ovissa vierailee yli 800 yhdeksäsluokkalaista


Metsäkonesimulaattorit olivat viime vuonna yksi Teknologiapäivän vetonauloista. (arkistokuva).

Poken Äänekosken toimipisteissä vietetään avoimia ovia ja valtakunnallista Teknologiatiistai-tapahtumaa tiistaina 27. marraskuuta.

 

Kaikki alat esittäytyvät Piilolan kampuksella ja Opinahjon toimipisteessä. Lisäksi Piilolassa toimintaansa esittelevät monet Poken yhteistyöyritykset Teknologiatiistain hengessä ja Opinahjossa esittäytyvät kaupan alan yritykset. Tässä vaiheessa mukaan on tulossa seuraavat yritykset: Lidl, Kesko, Keskimaa, Niskanen, Valtra, OnSteel, SopValm, Botnia Mill Service, Rautia, Makita, Metsä Group ja HyvänTähen.

Autoala sai lainaksi Tommi Mäkisen tallista Puuppolasta maailmanmestaruuden voittaneen Toyota Gazoo Racingin Yaris WRC –testiralliauton.

– Teknologiatiistain idea on, että ammatilliset oppilaitokset ja teknologiayritykset tekevät yhdessä kone- ja tuotantotekniikan ammatillista koulutusta ja teknologia-alaa tutuksi nuorille ja kaikelle kansalle, Pokelta kerrotaan.

Päivän aikana Piilolassa ja Opinahjossa vierailee yli 800 yhdeksäsluokkalaista ympäri pohjoista Keski-Suomea. Avoimiin oviin ovat tervetulleita ihan kaikki.

Piilolan kampuksella, Piilolantie 17, osaamistaan esittelevät tekniikan, liikenteen, ravintola ja catering-alan, hiusalan ja Saarijärven Tarvaalan luonnonvara-alan raskaskoneala sekä työelämä- ja yrityspalvelut. Esittelyssä on myös uusimpia digitaalisia oppimisympäristöjä, jotka voittivat Vuoden digitaalisin teko 2018 –palkinnon. Päivän aikana voi kokeilla muun muassa logistiikka- ja metsäalan simulaattoreita sekä virtuaali- ja hololaseja. Lisäksi esitellään 3D-tulostusta.

Äänekosken Opinahjossa, Opinahjontie 1, esittäytyvät sosiaali- ja terveysala, kaupan ja hallinnon ala, Viitasaaren logistiikka ja ravintola- ja catering-ala sekä Saarijärven Tarvaalan luonnonvara-ala.

 

Teknologiatiistai-tapahtuma POKElla tiistaina 27. marraskuuta klo 9-15.

 

Vastaa