Poken yhteishaussa uutuutena raskaskoneasentaja, lähihoitaja sekä nuorten parturi-kampaajaopinnot


Yhteishaku toisen asteen opintoihin on 20.2.- 13.3. Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa on yhteishaussa yhteensä 16 perustutkintoa oppilaitoksen eri toimipisteissä Äänekoskella, Saarijärvellä ja Viitasaarella. Lisäksi Laukaassa järjestetään rakennusalan perustutkinto ja Karstulassa kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto.

 

Uutuutena Pokella on maatalousalan perustutkinnon osaamisala maatalousteknologia eli raskaskoneasentaja Saarijärven Tarvaalassa.

– Raskaskoneasentaja on ollut tarjolla aikuisille jo aiemminkin, mutta nyt se tulee auki myös nuorille yhteishaussa. Koulutuksessa oppii korjaamaan ja huoltamaan erilaisia työkoneita. Meidän seudulla tarvitaan tämän alan osaajia, sanoo opinto-ohjaaja Leena-Marja Jäspi.

Maatalousteknologiaa opetetaan Tarvaalassa huippumodernissa Forestori-hallissa, joka on uudenlainen oppimisympäristö. Forestorissa on erilaisia simulaattoreita, pneumatiikkapöytiä ja robottikäsiä, joilla opiskelijat harjoittelevat. Hallin puolella opitaan sitten oikeiden koneiden parissa.

Viitasaarella alkaa uutena alana sosiaali- ja terveysalan perustutkinto eli lähihoitaja. Lisäksi nuoret voivat hakea nyt ensimmäistä kertaa opiskelemaan parturi-kampaajiksi Äänekoskelle. Aiemmin parturi-kampaajiksi on koulutettu Pokella vain aikuisia.

Tänä vuonna Pokella on yhteishaussa auki 470 vapaata opiskelupaikkaa, mikä on enemmän kuin viime vuonna.

– Meillä on monipuolinen tarjona ja hyvä kattaus eri aloja. Haluamme tarjota Pohjoisen Keski-Suomen nuorille polun kotiovelta työelämään ammattilaiseksi. On tärkeää, että nuori saa käydä koulunsa omalla kotiseudulla, sanoo Jäspi.

Yhteishaussa opiskelupaikkaa voivat hakea nuoret ja ammatillista perustutkintoa vailla olevat eli peruskoulun päättävät ja lukion suorittaneet.

Lisätietoja tutkinnoista täällä. 

 

Vastaa