ÄKS

Pulkkiselle tupla, Seppä hoiti helposti 1500 metrin kisan – saalis kasvaa sunnuntaina?

25.02.2018 10:15
Aino Pulkkinen juhli tuplaa Kuortaneella. Kuva: SUL/Anssi Mäkinen.

Aino Pulkkinen nappasi komean tuplamestaruuden nuorten SM-hallikisoissalauantaina. Saija Seppä täydensi kaverusten saaliin voittamalla 1500 metrin kisan.

ÄU:ta edustava Pulkkinen on 20-vuotiaan Suomen ykkönen 22-vuotiaiden sarjassa sekä 60 että 200 metrin juoksussa. Ensiksi Pulkkinen voitti 60 metriä ajalla 7,54.

Perjantain alkuerissä ja lauantain välierissä Pulkkinen oli jo nopein ajalla 7,60. Finaalin kakkonen, Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Sanni Mahonen hävisi finaalissa 0,09 sekuntia.

Päivän päätti 400 metrin kisa, jossa KU-58:n Hilla Uusimäki jäi taakse niukasti 0,02 sekunnin erolla. Pulkkisen voittoaika oli 55,54. Pulkkinen oli väsynyt ja tyytyväinen. – Kyllä 60-metriset painoivat jaloissa. Tulin tuon ensimmäisen 200 metriä vähän hiljempaa kuin normaalisti, Pulkkinen sanoi SUL:n sivuilla. – Kirvelevä tappio. Aino on juossut hyvin, joten ei siksi, vaan koska en pystynyt noin tiukkaa kisaa voittamaan, Uusimäki tuumi.

URHON Saija Seppä oli puolestaan täydellisen ylivoimainen 22-vuotiaiden 1500 metrillä. Parastaan Sepän ei tarvinnut laittaa, sillä voittoaika 4.36,30 jäi kauaksi Sepän todellisesta tasosta. Silti hopealle juossut HKV:n Mona Jäppinen jäi 12 sekunnin päähän.

Pulkkinen on ilmoittautunut myös sunnuntain 200 metrin kisaan. Sepän nimi löytyy puolestaan 800 metrin lähtölistalta.

Mitaliodotuksia on myös M17-sarjan korkeushypyssä, jossa kisaa ÄU:n Arttu Mattila.