SDP kolkuttelee oville – Sanna Marin kuunteli äänekoskelaisten huolia


Esa Rautiainen kertoi SDP:n varapuheenjohtaja Sanna Marinille, mikä yhteiskunnassa mättää.

SDP:n kevään vaalikampanjan teema on ”Mitä sinulla on sydämellä”. Puolueen varapuheenjohtaja Sanna Marin kävi kuuntelemassa, mitä äänekoskelaisille kuuluu.

 

Sosiaalidemokraattien kansanedustajaehdokkaat jalkautuvat tänä keväänä äänestäjien joukkoon uudella tavalla. SDP:n ja paikallisyhdistyksien tavoitteena on kolkutella äänestäjien oville ja kysyä, mitä heillä on sydämellään. Tapa on jo käytössä esimerkiksi Ruotsin sosiaalidemokraateilla.

Äänekoskelaisehdokas Seppo Ruotsalainen lähti puolueen varapuheenjohtaja Sanna Marinin kanssa kierrokselle. Ensimmäisen oven avasivat Esa Rautiainen ja Pirkko Ahonen. He toivoivat erityisesti, että eläkeläisten ääni saataisiin kuuluviin.

– Yhteiskunnassa on paljon, mitä pitää korjata. Toivon, että demarit muistavat lupauksensa vielä vaalien jälkeenkin. Sinne pitää saada semmoisia, joilla on selkärankaa, Rautiainen vaati.

Hän oli myös huolissaan vanhustenhoidon tilanteesta ja eläkeläisten verotuksesta. Ruotsalainen ja Marin lupasivat viedä Rautiaisen terveiset mukanaan isolle kirkolle.

– Ikäihmiset eivät ole taakka, vaan suuri rikkaus, Marin linjasi.

Marin kertoi myös, että SDP kannattaa hoitajamitoituksen kirjaamista lakiin.

– Vanhustenhoito on ala, jolla hoitavien käsien määrä vaikuttaa suoraan hoidon laatuun ja potilaiden hyvinvointiin. 0,7 on riittävä taso perushoidossa, saatto- ja erikoishoidossa sen pitäisi olla vielä korkeampi.

Äänekoskella kiinnostaa erityisesti bio- ja metsätalouden tulevaisuus. Marin lupaa, että metsäteollisuus on nyt ja tulevaisuudessa SDP:n prioriteeteissa.

– Suomalaisen teollisuuden asema on ollut meillä aina tosi tärkeä asia, ja se koskee myös metsäteollisuutta. Haluamme kiinnittää huomiota siihen, että suomalainen metsä ja puustot hyödynnetään täysimääräisesti. Se tarkoittaa, että puut hakataan mahdollisimman myöhään ja hyödynnetään tukkipuuna. Näin nostetaan jalostusastetta. Ilmastoa ja metsää ei tarvitse asettaa vastakkain, Marin toteaa.

Marin ja Ruotsalainen suuntasivat vielä myöhemmin illalla Wille Olohuone ja Keittiöön.

Vastaa

 1. 4711

  Pitäisiköhän Marinin jo päättää että nostetaanko vai lasketaanko hoitajien määrää, kun tuntuu että varmuutta ei ole? Annetaan tehtaiden pyöriä eikä ajeta savuja alas turhilla lakoilla.

  Vastaa
 2. Pekka Porrassalmi

  Hei Sanna, on hienoa, että kannat huolta Suomen metsäteollisuudesta. Kappaleen viimeinen kommentti kuitenkin hämmästyttää Äänekoskelaisittain.
  Sahatavaran kasvattaminen kestää 60..70 vuotta ja siitä saadaan vientitulona 200€/puum3.
  Sellutonniin tarvitaan 3m3 puuta jollonka kuutiolle saadaan vientitulona 300€/puum3. ja kasvattaminen vie vain 35 vuotta.
  Näin vuotuinen jalostusaravo sahatavaralle jää alle 3€/m3 ja sellupuutavaralle 9€/m3.
  Meillä on myös Äänekoskella CP Kelco joka kymmenkertaistaa sellun arvon jolloinka jalostusarvoksi saadaan yli 57€/m3/vuosi.

  Vastaa