Suomi vastaan muu maailma – ÄLKO voitti!


ÄLKO aloitti kevätkonserttinsa perjantaina 24. maaliskuuta J.H. Erkon sanoittamalla kansansävelmällä Olet maamme armahin Suomenmaa solistinaan Teija Junikka ja Jari Haapamäki. Toimittaja putosi laskelmissaan kärryiltä: laulettiinko kaikki 12 säkeistöä? Komeata oli vaikka olisi laulettu vain yheksän!

Äänekosken Laitakaupungin Orkesteri, tuttavallisesti ÄLKO yllättää kerrasta toiseen – positiivisesti.

 

Viimeistä lippua myöten täyteen myydyn Suolahtisalin yleisö oli jälleen kerran myyty. ÄLKOn kevätkonsertti kantoi nimeä Suomi vs. muu maailma 1oo vuotta. Komeasti soiva orkesteri ja upeaääniset solistit taikoivat ilmoille satavuotiasta Suomea tahdittaneiden ja tanssittaneiden laulujen rytmit, sävelet ja lyriikat. J.H Erkosta Amy Winehouseen ja Abbasta Irwiniin.

Tutut solistit, Jari Haapamäki ja Teija Junikka, saivat seurakseen upeaäänisen Arja Nuuttilan. Kapellimestari Timo Hytösen johtama 20-jäseninen orkesteri kasvaa mittaa konsertista toiseen. Unohtaa ei parane taustalaulajien panosta, jotta solistien esittämät kappaleet soisivat korvaan vieläkin upeammin.

Konserttiin oli tuotu mukaan pientä draamaa, kun juontajakaksikko Suomi-neito Seija Hinkkanen ja maailmannainen Hannele Vainio vauhdittivat tarinoillaan kappaleita kuultavaksi.

Orkesterin kotisali ja sen parkkipaikka alkaa käydä auttamattoman ahtaaksi suositulle ÄLKOlle. Jokohan 11-vuotias orkesteri lähtisi pian valloittamaan vielä suurempia konserttisaleja? Suosittelen!

Koska en koe olevani mikään musiikkikriitikko, en ota kantaa puhtauksiin, sovituksiin tai muihin säätöihin. Sen haluan kuitenkin sanoa, että on ilo olla äänekoskelainen, kun kaupungistamme löytyy näin upeaa osaamista, josta olemme saaneet nauttia vuodesta toiseen. Fiiliksestä ja taiteellisesta vaikutelmasta täysi kymppi. Plussaa vielä siitä, että Äänekosken Sinatrana tunnettu Haapamäki hyppäsi mukavuusalueen ulkopuolelle ja ryhtyi räppäämään. WoW!

 

MARJO STEFFANSSON

IMG_9857

Täpötäysi suolahtisalillinen sai nautinnollisen ja monipuolisen perjantai-illan.

IMG_9860

Kuksalla ja skumppalasilla kilistellyt juontajakaksikko, Suomi-neito ja maailmannainen, lämmitti kappaleet juonnoillaan.

IMG_9863

Vastaa