Talousarvioon tulossa muutoksia – ylijäämää tulossa miljoonia odotettua enemmän


Äänekosken kaupungin talous on hyvällä tolalla. 

 

Äänekosken kaupunginhallitus käsittelee maanantaina 21. toukokuuta kuluvan vuoden talousarviomuutoksia. Muutoksia tehdään tällä kertaa vähennyksinä.

Vähennyksiä tulee pääasiassa palkkakuluihin, sillä talousarviota tehdessä palkkaneuvottelut olivat vielä kesken. Kaupunki oli kirjannut talousarvioon 1,5 prosentin palkankorotukset, mutta palkat nousevat tänä vuonna ainoastaan 0,86 prosenttia. Tästä syystä henkilöstökuluihin tehdään 0,64 prosentin vähennys talousarvion käyttötalousosaan. Tämä merkitseen noin 329 000 euroa.

Suurempi muutos talousarvioon tulee verotuloista. Kuntaliiton veroennusteen mukaan kaupungin verokertymä tulee olemaan tänä vuona jopa kolme miljoonaa euroa budjetoitua suurempi.  Uusi arvio verotulokertymäksi on 78,1 miljoonaa euroa.

Aiemmin vuoden 2018 tilien odotettiin jäävän noin 1,9 miljoonaa ylijäämäiseksi, nyt näyttää että ylijäämä on lähempänä viittä miljoonaa euroa.

– Haluan korostaa, että nämä ovat vielä ennusteita. Veroennusteissakin voi tulla vielä tilanne, että muutaman kuukauden päästä tlaousarviosta lähteekin kaksi miljoonaa. Mikään ei ole kiveen kirjoitettua, vaikka nyt hyvältä näyttääkin, talousjohtaja Tapani Hämäläinen sanoo.

Kaupunginhallitus käsittelee talousarviomuutoksia kokouksessaan maanantaina 21. toukokuuta. Lue esityslista kokonaisuudessaan täältä. 

Vastaa

 1. Ihminen

  Rahaa nuorisotoimelle ja harrastuksiin, ettei tarvitse marketeilla norkoilla tai jäädä syrjäytymään.

  Vastaa
  1. Työmies

   Ei siihen työmiehen keräämiä veroja tarvi
   Tehköön kotihommia ja lenkkeilemään jos ei muuta tekemistä ole ku kylillä räkiä

   Vastaa
  2. Rahaa on mutta hoitoa ei saa

   Pelkän nuorison varassakos sitten koko kunta lepää…?Nuorisohan tunnetusti muuttaa muualle opiskelemaan.Siihen ei pikku kaupungin stipendit auta.

   Eiköhän rahat tarviis käyttää kunnassa pysyvästi asuvien tukemiseen, kuntouttamiseen ja vanhusten viimeisten vuosien inhimilliseen hoitoon.

   Mm.mielenterveyspalveluita karsittu, vanhainkodeilla hoitajat uupuvat suunnattoman työtaakan alla.

   Nuorisossa saattaa olla tulevaisuus, mutta ei Äänekosken kunnan kohdalla.

   Vastaa