Tapahtumatuotantoa positiivisella meiningillä – STIG ry on uusi tulokas yhdistyskentälle


Juha Oksanen ja Jari Pajari huomasivat Äänekoskelta puuttuvan yhdistyksen, joka tuottaa ja toteuttaa tapahtumia. 

 

Äänekosken tuoreella tapahtumayhdistyksellä on seinät leveät ja katto korkella. STIG ry perustettiin tapahtumien tuottajaksi ja toteuttajaksi. 

 

Yhdistyksen perustajajäsenet, puheenjohtaja Juha Oksanen ja Jari Pajari, ovat intoa ja ideoita pullollaan.

– Kaiken pohjana on vahva tahtotila tehdä yhdessä. Siitä lähdetään, että ihmiset viihtyvät ja että heillä on hauskaa, miehet kiteyttävät.

Toiminnan tarkoituksena on parantaa äänekoskelaisten hyvinvointia tarjoamalla monipuolisia kulttuuri-, musiikki-, elämys- ja liikuntapahtumia.

– Yhdistyksemme järjestää tänä kesänä kahtena viime vuonna Äänekoskella nähdyn keskiaikamarkkinat -tapahtuman. Tarkoitus on myös herättää henkiin elämystapahtuma Häränvirran Häröily, Pajari vinkkaa.

Yhdistys haluaa olla mukana kehittämässä Äänekoskea vireäksi tapahtuma-alueeksi.

– Tarkoitus on lähteä tätä kautta kehittämään alueen vetovoimaa, Oksanen kertoo ja sanoo toivovansa, että yhdistyksen potentiaali huomataan myös kaupungin päättäjien ja muiden paikkakunnalla tapahtumia järjestävien tahojen keskuudessa.

INNOSTUS yhdistyksen perustamiseen sai alkunsa viime helmikuussa järjestetyn Stig-A – Luulet Sä Osaavas -tapahtuman jälkimainingeissa. 

– Istuimme saman pöydän ääreen keskustelemaan ja siitä se kaikki sitten lähti. 

STIG ry perustettiin huhtikuun alussa ja sen hallituksessa on Oksasen ja Pajarin lisäksi Harri Kautto, Jore Sohlman, Maaret Saastamoinen, Mika Ojanen, Tomi Kinnunen, Mika Rasinkangas ja Sami Kalliokoski.

– Yhdistyksen nimi juontaa juurensa tästä helmikuun tapahtumasta, Oksanen sanoo.

MUKAAN ON ilmoittautunut jo parikymmentä innokasta jäsentä, joilla on kokemusta monenlaisien tilaisuuksien ja tapahtumien järjestämisestä.

– Meillä on kasassa porukka, jonka kanssa on helppoa suunnitella ja toteuttaa kaikenlaisia tapahtumia. Suunnitteilla on esimerkiksi koulujen välinen taitokisa, Oksanen sanoo

– Olemme yhdistys, joka tekee tapahtumia läpi vuoden, Pajari lisää.

Tarkoitus on tehdä tapahtumia koko alueen asukkaille. 

– Tällä kaikella haluamme puhaltaa Äänekosken sieluun lisää elämää, Pajari sanoo.

– Kunhan toiminta saadaan kunnolla käyntiin, nähdään mihin asti se meitä vie. Omien tapahtumien lisäksi teemme tarvittaessa tapahtumia tilauksesta. Jos joku tilaa meiltä tapahtuman, räätälöimme sen tilaajan kanssa yhdessä: luodaan sisältö, aikataulut, ja tuodaan vaikka esiintyjät ja kattaukset paikalle. Kaikki on tilauksesta kiinni, Oksanen sanoo.

Musiikki on tärkeässä roolissa ja aloittelevat bändit ovat huomioitu yhdistyksen toiminnan suunnittelussa.

– Voimme olla apuna keikkojen ja soittokamojen järjestämisessä. Tavoitteen on saada yhdistykselle omat äänilaitteistot ja valot, joita esimerkiksi aloittelevat nuorisobändit voivat tarvittaessa lainaksi pientä korvausta vastaan, Oksanen sanoo.

YHDISTYS ON voittoa tavoittelematon, ja rahat käytetään tapahtumiin ja laitteistohankintoihin.

– Yhdistykseen voi liittyä tapahtumista kiinnostuneet henkilöt ja muut tahot. Jäsenmaksu on edullinen ja kympillä pääsee mukaan jäseneksi. Yhdistykseen voi liittyä myös kannatusjäseneksi. Yhdistyksen tavoite on tehdä aloitteita kaupungin suuntaan. Suunnitteilla on esimerkiksi aloite Rantapuiston kiinteästä esiintymislavasta. Rantapuisto on hieno alue, jota kannattaa kehittää. Meillä on muitakin upeita paikkoja, joissa voisi järjestää vaikka mitä. Ajatteleppa vaikka taidemuseon puistoa, tai Suolahden Wanhan Aseman aluetta, Pajari luettelee.

HOMMASTA paistaa positiivisen tekemisen meininki.

– Hyvällä hengellä tehdään ja vältetään ristiriitoja ja varpaille astumista. Olemme sydämen asialla, emme haastamassa ketään, Pajari ja Oksanen sanovat.

Vastaa