Teatteria omista kokemuksista – Varjolasten uusin näytelmä ensi-illassa huhtikuun lopussa


Äänekosken Teatterin Varjolapset  ovat itse käsikirjoittaneet tämän kevään näytelmänsä Veden paino.

 

 

Esitys käsittelee nuorten kokemia paineita. Kaikki tapahtuu yhden merkittävän päivän aikana –nimittäin kesäkuun ensimmäisen lauantain. Peruskoulun päättyminen on suuri murroskohta, jolloin tunteet pyrkivät esiin ja ilmoille pääsee tukahdutettuja ajatuksia sekä menneestä että tulevasta.

Lavalla nähdään kaksikymmentä nuorta ja kaksikymmentä pääroolia. Jokaisen hahmon tarina on erilainen ja arvokas kerrottavaksi. Toinen joutuu kamppailemaan vanhempien luomien paineiden keskellä, joku toinen taas ulkopuolisuuden tunteensa kanssa. Eikä sekään ole helppoa kun ihastuksen eteen saapuu juhlapäivänä Hirmeli-mummo nolaamaan mauttomilla jutuillaan.

– Ryhmä on heittäytynyt vaativaan teatterintekemisen tapaan. Esitys on rakentunut omakohtaiseksi ja merkitykselliseksi tekijöilleen. Kaikki ovat saaneet vaikuttaa lopputulokseen omalla tavallaan. Talven aikana harjoituksissa on päässyt puhdistava itku useamman kerran ja villi nauru vielä useammin, Varjolapset kertovat Facebookissa.

Veden paino on sukua Varjolasten aiemmille ryhmälähtöisille esityksille Valon väri ja L-ego, mutta se on koko nuorisoteatterin historian realistisin tyyliltään. Ryhmä toivoo, että vanhemmat rohkaisisivat nuoriaan tulemaan katsomaan esitystä.

Esityksen on ohjannut Pilvi Honka. Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille.

Äänekosken Teatterin Varjolapset – Veden paino. 
Painotalolla. Liput 8/10euroa

To 26.4 klo 18
Ma 30.4 klo 18
To 3.5 klo 18
To 10.5 klo 18 

 

Vastaa