Telakkakadun koulut ysit tanssivat Cicapon Paranoidin tahtiin – katso video


Telakkakadun koululla on hieno perinne!

Telakkakadun koululla nähtiin jo viidettä kertaa ysiluokkalaisten tanssiosaamisen taidonnäyte. Perinteeksi muodostunut tanssi potkaisee ysit näyttävästi ja juhlallisesti ulos peruskoulusta. 

 

Tanssiin osallistuminen on vapaaehtoista. Noin sadasta yhdeksäsluokkalaisesta tanssin pyörteisiin mukaan pyörähti reilusti yli puolet. Tänä vuonna yleisöksi mukaan kutsuttiin myös Asemakadun koulun oppilaat opettajineen. Tämä tarkoitti sitä, että ysit saivat tanssia helteisessä salissa ohjelmiston läpi kahdesti. Tansseja tahditti varsin talon sisältä kasattu varsin moniammatillinen orkesteri.

– Mukana on oppilaiden lisäksi opettajia ja löytyypä orkesterista myös yksi kuraattori, liikunnanopettaja Kirsi Marjo kertoo.

Tanssishow sisälsi Cicapon ja perhevalssin lisäksi Telakkakadun koululle sovitettu Cotton Eye Joe. Loppuhuipennuksena tanssittiin vielä Letkajenkka, johon myös yleisö sai osallistua.

– Letkiksellä on pitkät perinteet tässä talossa, sillä sitä tanssittiin jo Suolahden lukion aikaa, Marjo kertoo.

Asemakadun koulun rehtori Tapio Saaristo on yhtä hymyä oppilaidensa kanssa.

– Täällä tuntuu olevan hyvä ja yhteisöllinen henki. Ei ole meillä mitää hätää tulla osaksi tätä taloa, Saaristo sanoo.

Kun tanssit oli tanssit, koreasti pukeutunut joukko siirtyi koulun ruokasaliin, jonne Poken oppilaat olivat laatineet juhalounaan kauniine kattauksineen.

– Tämä päivä jää varmasti mieleen, Marjo huokaa.

 

Vastaa