Terveyskatu kymppi käyttökieltoon – sosiaalitoimen työntekijät sijoitettu neljään eri kohteeseen


Sosiaalitoimi on nyt pahasti hajasijoitettuna ympäri kaupunkia. 

 

Äänekosken sosiaalitoimisto sijaitsi vanhassa terveyskeskuksessa, Terveyskatu kympissä. Uuden terveyskeskuksen kupeessa, ja Kuhnamon palvelutalossa kiinni olevaa vanhaa terveyskeskuksen niin sanottua vanhaa osaa on alettu purkaa pois. Tästä operaatiosta tuli yllättäviä ongelmia.

– Yläpohjaa on purettu sisältäpäin, ja pölyä on muodostunut paljon, ja purkamisen edetessä sisäilman puhtaus on kärsinyt, tekninen johtaja Tommi Rautjärvi. 

Rakennus asetettiin käyttökieltoon torstaina kello 12. Tätä ennen oli sosiaalitoimen henkilöstö alkanut jo oireilla. Perusturvajohtaja Saara Kuuselan mukaan sosiaalitoimen reilu kaksikymmenpäinen henkilöstö on siirretty muualle. 

– Osa uuden terveyskeskuksen tiloihin, osa Suolahteen Kisakatu neloseen ja kaupungintalolle. Kymmenen henkilöä siirtyy Koskikeskukseen, Kuusela luettelee. 

Kuusela harmittelee, kuinka tiivistä yhteistyötä tekevä yksikkö on nyt hajasijoitettu. 

– Ongelmat tulivat meille kaikille yllätyksenä, ja toivottavasti pääsemme pian saman katon alle. Toivotaan, etteivät kuntalaiset kärsi tästä poikkeustilanteesta ja palvelut saadaan pelaamaan täydellä teholla mahdollisimman pian. Muussa tapauksessa tilanne on kestämätön, Kuusela sanoo. 

Sosiaalitoimen työntekijät ovat yhteydessä asiakkaisiinsa, jotta he tietävät mistä henkilöt tavoittaa. 

Terveyskatu kympin tilanne on Kuuselan mukaan arvoitus. 

– Saadaanko tila takaisin käyttöömme, sitä en voi ennustaa. Saa nähdä, onko kaupungin tilapalveluilla meille osoittaa uutta tilaa. On harmillista, kun tällaiset tila-asiat vievät meiltä voimavaroja, Kuusela pahoittelee. 

Vastaa

 1. Kettu

  Tuonne ei ois pitäny sijottaa ketään eikä mitään, kun tk tyhjeni. Tässä sitä taas ollaan. Eikä oo yllätys.

  Vastaa
 2. Aura

  Työntekijät ovat vuosia kärsineet vakavista sisäilmaongelmista kyseisessä paikassa,ei todellakaan mikään yllätys. Toivottavasti kukaan ei joudu enää noihin tiloihin uhraamaan terveyttään.

  Vastaa
 3. Olavi

  Eikös tuohon ollut suunnitteilla myös uusi poliisiasema? Senaattikiinteistöt antoivat ymmärtää, että siihen vaan pytinki pystyyn! Tosin ei entisessäkään poliisiasemassa mitään vikaa ollut…joku vaan oli ´´unohtanut´´ kiilahihnan laittaa ilmastointilaitteeseen niin ongelmat alkoivat! Tämä kylä on pienoiskoossa Arkadianmäestä eli siellä on maailman suurin teatteri jossa on 200 ´´näyttelijää´´ja venäläinen ohjaaja…tänne pitäisi saada sama ohjaaja, niin asiat menisivät kohdilleen!

  Vastaa