Tommi Lunttila: Kansanedustajaehdokkaaksi nyt tai ei koskaan


Tommi Lunttila kokeili jokunen vuosi sitten eduskutatalon lehterin penkkiä. Onko aika tullut kypsäksi siirtyä havittelemaan paikkaa alakertaan?

Tommi Lunttila vastaa puhelimeen tilaltaan. Toimittaja menee suoraan asiaan ja kysyy, onko ex-MTK:n valtuuskunnan puheenjohtaja lähdössä mukaan eduskuntavaaliehdokkaaksi.

 

– Et ole ensimmäinen joka kyselee, Lunttila nauraa. 

Vuoden 2015 vaaleja Lunttila pohti pitkään. Pitkän harkinnan jälkeen Lunttila päätti sanoa ehdokkuudelle ei ja keskittyä biotalouden, yrittäjyyden, maaseudun elinkeinojen kehittämiseen ja edunvalvontatehtäviin. Pohdintaa on tehty tulevienkin vaalien osalta, eikä varsinaista vastausta kysymykseen saatu.

– Nyt on todellinen pohdinta päällä ehdokkuuden osalta. Olen saanut rohkaisevia kannustuksia yli puoluerajojen ja ympäri Suomen. Olen sanonut itselleni, että lähden mukaan nyt tai en koskaan. Sopiva tunnustelu on nyt päällä, ja suhtaudun ajatukseen erittäin positiivisesti, Lunttila myöntää. 

Aikaisemmat valtakunnalliset työkuviot ovat opettaneet paljon. Lunttila sanoo kuitenkin olevansa Keski-Suomen ehdokas, jos edokkaaksi ryhtyy. 

– Houkuttelua on tullut laajasti, onhan minulla nyt paremmat mahdollisuudet lähteä mukaan rientoihin. Loikkaamistakin on toivottu, mutta olen ajatusmalliltani kokoomuslainen. 

Lunttila kertoo, että on jo henkisesti valmistautunut mahdollisuuteen lähteä mukaan. 

– Olen kerännyt taustajoukkoja ja vaaliporukoita. Ymmärrän realiteetin, että meillä on mahdollisuus kahteen edustajaan. Itselleni pohdinta mukaan lähdöstä on syttynyt tarpeesta saada oma äänekoskelainen edustaja Arkadianmäelle. Huomaa, että olemme jäänyt jälkeen monessa asiassa. Meillä olisi kaikki mahdollisuudet olla Keski-Suomen kärjessä, mutta laahaamme monessa asiassa jäljessä, Lunttila laskee. 

Vastaa

  1. Maaria

    Ehdottomasti mukaan ehdolle! Tommi olisi vakuuttava ehdokas yli puoluerajojen. Saataisiin vihdoin oma mies Arkadianmäelle. Kyllä tuo nykypolitiikka kaipaisi vähän raikkaampaa otetta asioiden hoitoon.

    Vastaa