Varjolasten Kesäyön uni on herkullinen klassikko


Varjolasten uusin näytelmä on herkullinen versio pettämättömästä klassikosta.

 

Äänekosken Teatterin Varjolasten uusin näytelmä Kesäyön uni on uusi versio Shakespearen samannimisestä klassikosta. Varjolapsille ominaiseen tyyliin näytelmä on saanut oman vinkeän tyylinsä. Osa hahmoista on korvattu isoilla pörööisillä pehmoleluilla ja lopputulos on vähintäänkin humoristinen.

Shakespeare taittuu näpsäkästi nuorten näyttelijöiden suuhun, mikä hämmästyttää läpi näytelmän. Varjolasten kautta klassikko tuntuu aidolta ja helposti lähestyttävältä. Turha pönötys ja vakavuus on korvattu huumorilla ja uusilla näkökulmilla.

Pehmolelujen lisäksi näyttämölllä on käytetty  taikametsän ja satuhahmojen luomiseen nerokkaita keinoja, joista keijukuningas Oberonin puujalat ovat ehkä näyttävin.

Vähintäänkin sekava rakkaustarinoiden viidakko selkiytyy loppua kohden, mutta hetkittäin katsoja on pyörällä päästään siitä kuka on kuka. Lahjakkaat näyttelijät osaavat silti tehdä hyvää roolityötä ja tuoda esiin eri hahmojen ominaispiirteitä. Tuuli Piltonen on omiaan veijarimaisen Puckin roolissa ja varastaa huomion pienilläkin eleillään ja sutkautuksillaan.

Varjolapset näyttivät jälleen, että mikä vaan tarina taipuu heidän käsissään lämminhenkiseksi ja herkulliseksi kokonaisuudeksi. Pilvi Hongan ohjaus saa nuorista lahjakkuuksista irti hämmentävän paljon voimaa ja tunnetta, kitkemättä nuorten omaa paloa. Näitä nuoria ei tulekaan kahlita, vaan päästää heidät vapaaksi temmeltämään. Sillojn on varmaa, että lopputulos on täyttä timanttia.

Äänekosken Teatterin Varjolapset: Kesäyön uni

Su 10.09  klo 15
Ti 12.09  klo 18
Pe 15.0   klo 18
Liput 10/8 euroa

 

Milka Krogerus

Vastaa