ÄKS

14.06.2022 11:12
Arkistokuva.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä jätti aloitteen koulujen ja varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatuksen elävöittämiseksi. 

 

Perussuomalaisten aloitteella esitetään, että Äänekosken kasvun ja oppimisen toimiala käynnistää hankkeen, jossa kerätään lista Äänekosken alueella toimivista ja asuvista ammattitaitelijoista, jotka voisivat vierailla  kouluissa ja päiväkodeissa.

– Ammattitaiteen ja kulttuurin tekijät voisivat vierailla kouluissa ja päiväkodeissa, osallistua oman alansa opetukseen musiikissa, kuvaamataidossa, ilmaisutaidossa, historiassa. Lisäksi yhteistyössä voisi tehdä taideprojekteja, leirejä tai muuta vastaavaa, aloitetta esitellyt Marke Tuominen kertoi. 

Aloitteen avoitteena olisi saada koulujen ja varhaiskasvatuksen kulttuurikasvatus eläväksi ja lisätä paikallista sisältöä opetukseen.

– Samalla hanke tukisi alueen paikallisia taiteentekijöitä. Toiminnalla voidaan vahvistaa lasten-ja nuorten luovuutta, kulttuuri-ja taideosaamista sekä vahvistaa koulujen ja varhaiskasvatuksen  kultuuri-ja taidekasvatusta, Tuominen sanoi. 

Aloitteessa toivotaan, että kasvun ja oppimisen toimiala koordinoisi toimintaa sekä vakinnuttaisi sen osaksi vuosittaista opetussuunnitelmaa.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy