ÄKS

Äänekoskella panostetaan nuorten yrittäjyyskasvatukseen

15.02.2020 10:29 (muokattu 17.02.2020 18:38)
Koulunmäen koulun 9.luokkalaiset yrittäjyyssparraajien kanssa. Ylärivi vas: Markku Rautiainen, Miina Niskanen, Sanni Mönttinen ja opettaja Mika Matilainen.
Äänekosken yrittäjyyskasvatustiimi palkittiin yrittäjyyspolun rakentamisesta.

 

Valtakunnallisen YES-verkoston YES Agentti – yrittäjyyskasvatuksen kehittäjä -tunnustukset myönnetään toimijoille, jotka ovat edistäneet yrittäjyyskasvatusta omassa lähiympäristössään. YES Agentti -tunnustuksen voi saada henkilö, tiimi tai organisaatio, joka on edistänyt yrittäjyyskasvatusta ja yrittäjämäistä toimintakulttuuria.

Yrittäjyyspolku Äänekoskella toteutuu esikoulusta alkaen yläkoulun loppuun.

– Jokainen lapsi ja nuori kohtaa yrittäjyyttä opetuksessa joka vuosi hieman eri näkökulmasta ja eri tavoin. Keräämme jokaisen kouluasteen opettajien yrittäjyyskäytänteitä ja kokemuksia, joista koostetaan kaupungin oma yrittäjyysmalli. Tästä jokainen opettaja voi poimia jotain omaan opetukseensa sellaisenaan, tai kehittäen sitä edelleen omalla tavallaan, kertoo Koulunmäen yhtenäiskoulun yrittäjyyskasvatuksen opettaja Mika Matilainen.

Tällä hetkellä Koulunmäen yhtenäiskoulun yläkoululla on käynnissä projekti nimeltä Just Duunit. Nuoria sparrataan laaja-alaisen ammattilaistiimin voimin yritysidean kehittelyssä ja idean saattamisessa käytäntöön. Startti oli viime syksyn kaksipäiväinen Yrittäjyys- ja innovaatioleiri Pokella. 9-luokkalaiset saavat valmiudet vuoden aikana perustaa messupiste toukokuun Bio-, juusto ja yleismessuille.

– Nuorten yrityksiä on yhteensä 20. Yrityksistä löytyy mm. muikkujen paistamista, kioski, kahvila, pelejä, kirpputori, musiikkia ja käsitöitä. Tavoite on, että muutamat nuoret kokeilisivat ensi kesänä yrittäjyyttä kaupungin tukemina, Matilainen kertoo yrittäjyyskasvatuksen käytännön toteutuksesta.

Nuoria on sparrannut mm. kaupungin elinvoimayksiköstä elinvoimajohtaja Markku Rautiainen ja yritysneuvoja Esa Lehmonen, 4H toiminnanjohtaja Sanni Mönttinen sekä Niskanen Oy:n Miina Niskanen.

Äänekosken yrittäjyyskasvatustiimiin kuuluu: Vas: Matti Kuusinen, Katja Lahtinen, Mika Matilainen, Seppo Kaiponen. Kuvassa lisäksi opetus- ja kasvatusjohtaja Ville Härtsiä (toinen vasemmalta), sekä kasvun ja oppimisen lautakunnan puheenjohtaja Timo Pulli (oik).

 

 

 

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy