ÄKS

Äänekoskelle saadaan lisää sähköautojen latausasemia tämän vuoden aikana

21.02.2024 17:02
Sähköautojen latausasemien hankinta on osa Äänekosken kaupungin aktiivista ilmasto- ja ympäristötyötä. Huolehdimme ympäristöstämme niin, että voimme jättää sen tuleville sukupolville parempana.

Äänekoskelle saadaan lisää sähköautojen latausasemia tämän vuoden 2024 loppuun mennessä. Latausasemien hankinta on osa Äänekosken kaupungin aktiivista ilmasto- ja ympäristötyötä. ”Huolehdimme ympäristöstämme niin, että voimme jättää sen tuleville sukupolville parempana”, todetaan kaupungin lähettämässä tiedotteessa. 

 

Latausasemat tulevat olemaan kaupungin oman henkilöstön ja kaikkien muidenkin käytössä, ja jokainen maksaa latauksesta käytön mukaan.

– Äänekoskelle on saatu viime aikoina paljon lisää sähköautojen latausasemia ja Äänekosken kaupunki haluaa olla kehityksessä mukana. Hyvä latausasemaverkosto tukee vähäpäästöistä liikennettä ja sähköautoilun kasvua. Erityistä on, että hankimme latausasemat nyt myös pienempiin taajamiin Konginkankaalle ja Sumiaisiin. Kaikki Suomen latauspisteet näkyvät latauskartta.fi -sivustolla, energiainsinööri Juha Saari kertoo.

Toiminta tulee operaattoripohjaiseksi ja latausasemien rakentaminen kilpailutetaan tämän kevään aikana. Investointi on toimijalle huomattava ja Äänekosken kaupunki toimittaa asemien sähköliittymät.

Sähköautojen latausasemia tulee Äänekosken ja Suolahden taajama-alueille yhteensä viisi kappaletta. Latausasemat tulevat Äänekosken lukiolle, kaupungintalolle, Mikonpuiston päiväkodin parkkialueelle ja Äänekosken Liikuntapuistoon sekä jäähallin parkkialueelle Suolahteen. Sumiaisiin latausasema on tulossa Taipaleentien alun parkkialueelle ja Konginkankaalla Salen takana olevalle parkkialueelle.

– Latauspisteiden paikat on suunniteltu kaupungin omille tonteille ja ne ovat valikoituneet esimerkiksi sen mukaan, kuinka paljon kaupungin henkilöstöä työskentelee latausaseman vaikutuspiirissä. Yleensä sähköautoilijoilla on mahdollisuus ladata autoaan kotona, mutta latausasemia voivat käyttää kaikki Äänekosken asukkaat. Latausasemat palvelevat myös lähikuntien asukkaita, Äänekosken kesäasukkaita ja matkailijoita, Saari sanoo.

– Yhdelle latausasemalle tulee ainakin viisi laturia, eli samaan aikaan siinä voi olla useampi henkilöauto latauksessa. Latausasemien tehot vaihtelevat 22-100 kW välillä eli sähköauton saa ladattua nopeasti, jopa tunnissa täyteen, mutta tämä on aina vähän autokohtaista.

Latureiden käyttö tapahtuu valitun operaattorin kännykkäsovelluksella tai RFID -tunnisteella. Käyttäjän tulee rekisteröityä operaattorin asiakkaaksi ja operaattori hoitaa myös latauksien laskutukset.

Latausasemat tulevat olemaan operaattorin omaisuutta ja myös niiden hallinnasta ja kunnossapidosta vastaa toimija. Laturit brändätään Äänekosken kaupungin väreihin.

 

 

 

 

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy