ÄKS

Bella Forsgren: Hallitukselta laaja tukipaketti Jämsän seudulle ja koko Keski-Suomeen

16.09.2020 16:49 (muokattu 16.09.2020 16:50)
Lapsuutensa ja nuoruutensa Äänekoskella viettänyt Bella Forsgén pääsi ensimmäisen kauden kansanedustajana heti vastuullisiin tehtäviin perustusvaliokuntaan.

Kaipolan tehtaan sulkeminen Jämsässä on nostanut huolta tehtaan työntekijöiden ja heidän läheistensä sekä koko seudun elinvoiman puolesta. Hallitus on kuullut hädän, ja loi laajan tukipaketin Jämsän seudellu ja koko Keski-Suomeen rakennemuutokseen sopeutumiseen.

Jämsän alkuvaiheen toimenpiteisiin varataan 250 000e kansallisesta alueiden kehittämisen määrärahoista. Tämän lisäksi hallitus kohdentaa neljänten lisätalousarvioon sisältyviä määrärahoja yhteensä noin 8,7milj. euroa maakunna liiton ja ELY-keskuksen päätöksin kohdennettavaksi Jämsän seudun koronaelpymistoimiin alueelliseen selviytymissuunnitelmaan perustuen.

Jämsän seudun ja koko Keski-Suomen elinvoiman ja teollisuuden toimintaedellytysten tukemiseksi hallitus sisällyttää vuoden 2019 talousarvioesitykseen Jyväskylä – Tampere radan parantamisen 1.vaiheen. Hankkeen on tarkoitus parantaa Keski-Suomen vientivetoisen metsä- ja teknologiateollisuuden globaalia kilpailukykyä sekä ihmisten sujuvaa liikkumista.

Tämän lisäksi hallitus panostaa välittömästi toteutettavissa olevaan Vt4 Äänekoski-Viitasaari ohituskaistojen parannukseen. Hankkeen tavoitteena on liikenneturvallisuuden ja liikenteen sujuvuuden parantaminen.

Myös sotepuolelle on tulossa helpotusta, kun sosiaali- ja terveysministeriö myöntää Jämsälle luvan jatkaa perusterveydenhuollon ympärivuorokautista päivystystä Jokilaakson sairaalassa 1.1.2021 lukien. Päätös on työpaikkojen, kuntalaisten, palveluiden ja epidemian varautumisjärjestelyjen kannalta äärimmäisen tärkeä.

Hyvät uutiset eivät ole tähän loppumassa, sillä hallitus on päättänyt tukea kuntataloutta laajalla kokonaisuudella. Kuntien tukeminen koronan jälkeisessä kriisissä on perusteltua ja tarpeellista, koska kuntien talous on jo muutenkin erittäin haastavassa tilanteessa.

On tärkeää, että Suomen hallitus on tukenut isoilla summilla niin yrityksiä, kuntia ja kotilauksia, jotta selviämme yhdessä koronakriisin aiheuttamista taloudellisesta ahdingosta.

Vastaa

 1. Hannu Salama sanoo:

  Voisi lainata Sanna Marinia ja kysyä, kuinka te kehtaatte? Jotta tuo velkasumma ENSI VUODELTA tulee jotenkin käsitettäväksi, velkaa otetaan enemmän kuin koko Suomessa kerätään YHTEENSÄ pääomaveroa ja palkkatuloveroa ensi vuonna! Hurjia summia.

  Keski-Suomea ei tarvitsisi tukea, jos politiikka olisi yritysmyönteistä. Vihreät ovat rummuttaneet hallituksessa ja oppositiossa energian hinnan nostoa ja nyt nousi jo kerran teollisuuden kulut dieselin kautta ja kohta nousee taas. Toki samalla rokotetaan myös normaalia työntekijää.

  Vihreiden ykköstavoite turpeen lisäverosta tuli sekin budjettiin. Tällä tapetaan lisää työpaikkoja keski-suomesta ja toki myös pakotetaan siirtymään muihin energiamuotoihin, joissa raha ei mene Suomeen vaan ulkomaille.

  Koska suomi on niin rikas kansa — tämähän on vale, meillä on valtiolla varaa vain erittäin korkeiden verojen vuoksi — on vihreä linja ollut myös lisätä turvapaikanhakijoiden määrää. Ei tähän, eikä muihinkaan toimiinne olisi ollut varaa.

  Ei tämä maa nouse velkaa ottamalla. Te korjaatte nyt velalla tietoisia valintojanne joita olette tehneet, mutta se ei ole kestävä tie.

  Ääneseudulla on kovasti punaista aatetta. Valitettavasti sielläkin taloustietämys on niin surkeaa, että minua pelottaa tämän maan kohtalo. Kuin sulka hattuun ovat Paavo Arhinmäen “nyt tulee rahaa” -kommentit eduskunnassa. Hän iloitsee siitä, kuinka nyt tulee 3 miljardia rahaa ja kuinka siitä tarvitsee maksaa vain 7 miljardia seuraavien kahden vuosikymmenen aikana.

  Tämä kaikki vain siksi, että nyt ei voida tehdä uhrauksia. Kun katson lastani ja nään hänet raatamassa velkaisen maan puolesta maailman korkeimmin verotettuna, minua alkaa itkettää.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy