ÄKS

Bella Forsgrén: Perälauta hallituksen ilmastotoimissa välttämätön

12.09.2021 20:40
Bella Forsgrenilla on vahvat siteet Äänekoskelle. Kuva: Teijo Piilonen

Hallitus on päässyt tänään sopuun budjettiriihessä ilmastotoimista, joilla Suomesta tehdään hiilineutraali hyvinvointivaltio vuoteen 2035 mennessä. Samalla hallitus sopi perälaudasta, jotta ilmastotavoitteet varmasti saavutetaan. Keskisuomalainen vihreiden kansanedustaja Bella Forsgrén pitää tärkeänä, että hallituksella on yhteinen tahto lunastaa suomalaisille sen antamat ilmastolupaukset.

 

– Viiden eri puolueen keinojen yhteensovittaminen ei ole helppoa. Ilmastokriisi ei olisi kriisi, jos ratkaisut olisivat helppoja. Hallitus kuitenkin kantoi hallitusohjelman mukaista vastuuta tehdessään päätöksiä tässä budjettiriihessä, summaa Forsgrén.

Konkreettisista ilmastotoimista päätettiin jokaisella sektorilla ja se päätettiin asettaa asiantuntijoiden arvioitaviksi.

– Pidän itse todella tärkeänä, että hallituksen ulkopuolinen taho arvioi hallituksen toimien riittävyyttä. Ilmastonmuutosta pitää torjua tieteen käsitysten mukaisesti. Vain siten pääsemme asetettuihin ilmastotavoitteisiin, Forsgrén linjaa.

Ilmastotoimien kiireellisyydestä tulee jatkuvasti uutta tietoa. Suomen onkin lunastettava lupaukset kansainvälisestikin hehkutetusta hiilineutraaliustavoitteesta.

– Viimeisin IPCC:n raportti osoittaa, että meillä on kiire — voisi sanoa, että tulipalokiire. Meillä ei ole varaa jättää mitään porsaanreikiä ilmastotoimiin. Siksi perälauta hallituksen päätöksessä oli välttämätön, toteaa Forsgrén.

 

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy