ÄKS

Hyppää Äänekosken Kyläbussin kyytiin – ”Kävijöitä on riittänyt, joten jatkoa on luvassa”

29.11.2023 14:36

Äänekosken kaupungin Kyläbussi-palvelua jatketaan ja kaupunginhallitus päätti, että Kyläbussi-sopimusta jatketaan Sisä-Suomen Aluetaksi Oy:n kanssa. Kyläbussin käyttäjien määrä on ollut jatkuvasti kasvussa ja palveluun on oltu tyytyväisiä.

 

 

Äänekosken kyläbussipalvelu on ollut toiminnassa jo usean vuoden ajan. Kävijämäärät ovat olleet jatkuvassa nousussa. Viime vuonna Kyläbussilla matkustettiin noin 1 900 kertaa ja tänä vuonna arviolta noin 2 500.

– Äänekosken Kyläbussi palvelee mm. Suolahden, Sumiaisen, Konginkankaan, Koiviston ja Honkolan asukkaita helpottamaan kulkemista palveluiden pariin. On huomattu, että Kyläbussille on tarvetta ja kävijöitä on riittänyt, joten jatkoa on luvassa, kuljetussuunnittelija Tommi Maanselkä sanoo.

Kyläbussi on hyvä palvelu kylillä asuville

Kyläbussi palvelee taajamissa ja kylillä asuvia äänekoskelaisia, jotta heidän olisi helpompi päästä keskustaan palvelujen luo. Kyläbussi palvelee erityisesti Äänekosken ikäihmisiä, mutta se on tarkoitettu kaikille ja kaikenikäisille äänekoskelaisille, myös nuorille.

Kyläbussi ajaa reittinsä joka arkipäivä maanantaista perjantaihin. Kyläbussi ajaa kahdesti päivässä Äänekosken terveyskeskuksen ja Äänekosken linja-autoaseman kautta rengasmaisen vakioreitin palvellen Äänekosken kyliä. Tarkempi reitti ja aikataulu löytyy alla olevasta linkistä.

Kyytiin pääsee reitin varrelta olevilta linja-autopysäkeiltä ja pysäkeille voi myös jäädä. Kyläbussi pitää pysäyttää pysäkille heilauttamalla kättä. Viikonloppuisin ja arkipyhinä liikenne ei kulje.

Kyläbussikyyti maksaa 3,30 euroa suuntaansa, eikä hintaa olla näillä näkymin korottamassa.

Linkki-uudistus ei vaikuta Äänekosken Kyläbussiin

Ensi vuonna Äänekosken kaupunki liittyy Jyväskylän Linkki-kaupunkiliikennealueeseen, mutta uudistus ei tule vaikuttamaan Äänekosken kaupungin omaan Kyläbussi-palveluun. Linkki-liikenne helpottaa äänekoskelaisten kulkemista Äänekosken, Jyväskylän ja muiden Linkki-kuntien välillä.

– Linkki-liikenteen kilpailutus toteutetaan jo ensi vuonna 2024 ja Jyväskylässäkin kulkevat vihreät bussit alkavat liikennöimään myös Äänekoskella viimeistään vuonna 2025. Yhtenäisellä joukkoliikennealueella on yksi maksu- ja lippujärjestelmä, joka helpottaa jatkossa julkisella liikenteellä matkustamista, Tommi Maanselkä kertoo.

Kyläbussin aikataulut löytyvät täältä.

Vastaa

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 2, 2. kerros, 44100 Äänekoski
Avoinna sopimuksen mukaan
Puhelin 040 565 0941

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Parola
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy