ÄKS

Juho Kautto: Nyt pelastetaan kuntia ja suomalaisten hyvinvointia

07.10.2020 18:01

Vasemmistoliiton äänekoskelainen kansanedustaja Juho Kautto puhui keskiviikkona täysistunnossa valtion ensi vuoden budjetista.

 

Juho Kautto kiitti puheessaan hallitusta merkittävistä panostuksista kuntatalouteen ja muistutti kuntien tärkeästä roolista suomalaisten hyvinvoinnin takaajina.

– Olen tyytyväinen, että hallituksemme on tällä talousarvioesityksellä jälleen kerran osoittanut olevansa sitoutunut turvaamaan suomalaisten hyvinvoinnin ja yritysten selviytymisen tämän kriisin yli mahdollisimman vähäisin vahingoin. Hallitus tarjoaa kriisistä selviytymiseen poikkeuksellisia elvyttäviä toimia, joiden avulla rakennamme yhdessä sosiaalisesti, taloudellisesti ja ekologisesti kestävää huomista, Kautto linjasi.

Koronakriisi on iskenyt kuntiin kovaa ja monissa kunnissa huoli tulevasta on suuri. Kunnissa tuotetaan suomalaisten hyvinvoinnin kannalta kenties keskeisimpiä palveluita, kuten terveydenhuoltoa, lasten ja nuorten koulutusta, sosiaalihuollon palveluita sekä huolenpitoa ikäihmisistä.

Eduskunnan käsiteltävissä olevassa hallituksen talousarvioesityksessä esitetään yhteensä yli 12 miljardia euroa valtionapuja kunnille. Näillä panostuksilla hallitus pyrkii varmistamaan, että koronasta huolimatta kunnat pystyvät tulevaisuudessakin tuottamaan laadukkaita ja saavutettavia palveluita.

– Koronakriisi ei saa olla syy leikkauksille tai lomautuksille kunnissa. Hyvinvointipalveluihin panostaminen on nyt koronakriisin aikana tärkeämpää kuin koskaan. Akuutin kriisin aikana syntynyttä hoitovelkaa muun muassa mielenterveyspalveluissa ja terveydenhuollossa on päästävä purkamaan, jotta ihmiset saavat apua ajoissa. Tällä tukipaketilla mahdollistamme sen, että kunnat voivat olla mukana tekemässä suomalaisten hyvinvointia ja Suomen elpymistä tukevia päätöksiä, Kautto muistuttaa.

Kuntatalouden tukemisen lisäksi Kautto kehui puheessaan myös hallituksen esittämiä tulevaisuusinvestointeja koulutukseen.

– Tämä talousarvioesitys on mielestäni konkreettinen näyte siitä hyvästä työstä, mitä hallituksemme tekee. Se on lupaus siitä, että hallitus kuulee suomalaisten huolet. Talousarviota lukiessani olenkin entistä vakuuttuneempi siitä, että rohkeilla ja oikein kohdistetuilla panostuksilla me voimme yhdessä välttää aikaisempien kriisien virheet ja tehdä aidosti hyvinvointia lisäävää ja tulevaisuuteen katsovaa politiikkaa, Kautto päätti puheensa.

Vastaa

  1. Reetta Korjonen sanoo:

    Kiitos Juho kannanotosta eduskunnassa. Samaa asiaa on sinun paimennettavana täällä omassa kunnassasi. Tilanne vaatii uudelleen arviointia ja myös organisointia. Nyt on uusi normaali ja uusi on aina mahdollisuus. Vanhan valtuuston on aika käydä strategiansa arviointi. Voi hankkia palautetta kuntalaisilta myös ei vain johtoryhmästä. Testamentti uudelle valtuustolle on tarpeen, että kehitys menee eteenpäin. Sana uusi normaali on vähän kulunut, mutta muutos on ilmassa ja sen voi hyödyntää tai hukata.

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKISANOMAT OY
Torikatu 4, 44100 Äänekoski
Ma-to 9–13 • Pe suljettu
Puhelin 040 565 0941

 

TOIMITUSmarjo@aksa.fi
Marjo Steffansson
päätoimittaja 040 841 2945

MARKKINOINTIilmoitus@aksa.fi
Pirjo Hakkarainen
myyntipäällikkö 040 565 0941
Marjut Kinnunen
myyntineuvottelija 040 730 4234
etunimi@aksa.fi

 

ILMOITUSVALMISTUS JA -AINEISTO
ilmoitus@aksa.fi

Tietosuojaseloste »
© Äänekosken Kaupunkisanomat Oy

AD Alfred
Elysium Solutions Oy